Prof. Haditsch op zoek naar de Waarheid – 'Een pandemie gebaseerd op cijfers en op angst'

Datum:
 • zaterdag 30 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hoe hebben autoriteiten met cijfers en met angst wereldwijd twee jaar jaar lang de vrijheid van zoveel mensen kunnen afnemen?


  ZIE HIER


  30-7-2022


  Wat was de rol van Pfizer in Israël? En waarom wil de WHO zo graag een pandemieverdrag? Prof. dr. Martin Haditsch gaat op zoek naar antwoorden in het vierde deel van 'Corona op zoek naar de Waarheid'.

  Hoe hebben autoriteiten met cijfers en met angst wereldwijd twee jaar jaar lang de vrijheid van zoveel mensen kunnen afnemen? Wat was de rol van Pfizer in Israël? En waarom wil de WHO zo graag een pandemieverdrag? Prof. dr. Martin Haditsch gaat op zoek naar antwoorden in het vierde deel van 'Corona op zoek naar de Waarheid'.

  In deel vier van de reeks reist prof. dr. Martin Haditsch naar India, de Verenigde Staten, Italië en Duitsland waar hij samen met gerenommeerde wetenschappers onverklaarbare zaken en gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar probeert op te helderen.

  Twijfels over cijfers

  In de Verenigde Staten spreekt Haditsch met Nobelprijswinnaar prof. dr. Michael Levitt over de compleet verschillende manieren waarmee Amerikaanse staten de coronacrisis hebben doorgemaakt. Levitt uit de twijfel die hij vanaf het begin had over de cijfers. Vrijheidsbeperkende maatregelen worden met dashboards gerechtvaardigd: cijfers over de bedbezetting op de intensive care, besmettings- en sterftecijfers vormen de basis voor politieke actie.

  Tegenstrijdigheden in India

  India is met bijna 1,4 miljard inwoners het op één na dichtstbevolkte land ter wereld. In 2021 zou de ergste coronagolf tot nu toe het land in Zuid-Azië getroffen hebben. Beelden van massabegrafenissen en miljoenen werknemers die hun huizen ontvluchten, reizen de wereld rond. Paniek over de zogenaamde Indiase variant slaat toe, vooral in Europa. Kort daarna daalde het aantal gevallen drastisch. Wat zit er achter de tegenstrijdige krantenkoppen?

  Haditsch praat erover met journalist Ajit Kumar Jha en dr. Santanu Chatterjee, internist en arts gespecialiseerd in tropische medicijnen. Hoe kwam het dat er ondanks de paniek in India uiteindelijk toch niet zoveel mensen overleden?

  Laboratorium van de wereld’

  Als de eerste ‘wereldkampioen vaccinatie’ en op koers om het virus in te dammen, stond Israël wereldwijd in de focus. De regering hanteerde strenge lockdowns en een offensieve vaccinatiecampagne. Eerst door vaccinfabrikant Pfizer aangeduid als het ‘laboratorium van de wereld’, schafte het land later zelfs het groene paspoort af. Nu het virus niet verdwenen blijkt, komen er steeds meer kritische geluiden over de strenge maatregelen en de rigide vaccinatiecampagne uit het verleden.

  Haditsch bespreekt de unieke rol van Israël tijdens de ‘pandemie’ met prof. dr. Jacob Giris, internist en chef van het Medisch centrum in Tel Aviv. Ook brengt hij een bezoek aan dr. Yoshua Guetzkov, die beweert dat het percentage gevaccineerden in Israël niet zo hoog is als in andere landen en spreekt hij met rabbijn Chananya Weisman, die Pfizer en de regering ziet als de ‘gezondheidsmaffia’, wegens hun geheime afspraken.

  Angst en propaganda

  Prof. dr. Haditsch treft in Duitsland dr. Mathias Schrappe, die zelf jarenlang adviseur was van de Duitse federale overheid. Hij veroorzaakte opschudding toen hij het gebruik van intensive care-bedden in Duitsland in twijfel openlijk trok. Verspreiden politici en de media opzettelijk twijfelachtige gegevens om controversiële maatregelen te rechtvaardigen? Welke stappen zijn verantwoord en welke niet? Hoe effectief is de wereldwijde vaccinatiecampagne en welke strategieën volgt de Wereldgezondheidsorganisatie voor de toekomst? Waarom wil de organisatie zo graag een pandemieverdrag?

  Deze onderwerpen en nog veel meer komt aan bod in dit boeiende vierde deel uit de reeks.

  Kijk ook de andere delen

  Onder dit artikel kun je ook kijken naar de eerste drie delen van de indrukwekkende documentaireserie 'Corona op zoek naar de Waarheid'. Een absolute must see voor iedereen die op zoek is naar duidelijkheid over de afgelopen twee ingrijpende jaren.


  Over stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen. 


  blckbx


  0 reacties :

  Een reactie posten