Opnieuw succes voor Den Helder: gemeente heeft het schoonste strand van Noord-Holland

Datum:
 • vrijdag 29 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Het was niet voor het eerst dat Den Helder in de prijzen viel.  DEN HELDER - De gemeente Den Helder heeft het schoonste strand van Noord-Holland.


  Lydia Jasper 28-7-2022  Zo werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking voor het Schoonste Strand van Nederland bij Beachclub Lekker in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Het strand van Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland is de grote winnaar.

  Het was niet voor het eerst dat Den Helder in de prijzen viel. Ook in 2020, 2019 en 2018 mocht Den Helder met die eer gaan strijken.


  In vergelijking met de voorgaande jaren is de gemiddelde schoonheid langs de kust iets achteruit gegaan, vindt de jury. Daarnaast constateerden inspecteurs dat slechts in 27 procent van de gevallen de afvalzakjes in de daarvoor bestemde strandpalen beschikbaar waren. De meest logische verklaring hiervoor lijkt het personeelstekort in de horeca.

  De gemeentes zetten de palen vaak neer en het is geregeld aan de strandondernemers ze bij te vullen. Het is mogelijk dat het met het huidige tekort aan horecamedewerkers niet meer lukt dergelijke extra taken op te pakken.

  De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten