Oekraïense oorlogsmisdaden aan het licht gebracht: burgers beroofd en geëxecuteerd

Datum:
 • zondag 3 juli 2022
 • in
 • Categorie:
 • In mei zei premier Rutte tegen het Oekraïense parlement dat Nederland achter Oekraïne staat. 


  Robin de Boer 3-7-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:19

  In mei zei premier Rutte tegen het Oekraïense parlement dat Nederland achter Oekraïne staat. “En we blijven achter jullie staan totdat vrede, vrijheid en democratie zijn hersteld in jullie land. Er kan geen andere uitkomst zijn.”

  Ondertussen blijft de Amerikaanse legerveteraan en onafhankelijk journalist Patrick Lancaster Oekraïense oorlogsmisdaden aan het licht brengen. Het Oekraïense leger berooft en executeert burgers.

  Drie kogelgaten

  Lancaster toont in een video die woensdag is gepubliceerd het lijk van een Oekraïense burger, die door het Oekraïense leger is gedood nabij Lysytsjansk. De journalist vertelt dat het lichaam er al weken ligt, maar dat Russische troepen het gebied pas enkele dagen geleden hebben ingenomen.

  In de schedel zijn drie kogelgaten te zien. Ook is te zien hoe het hoofd van de persoon voor de executie in plastic is gewikkeld. Dit moet zijn gebeurd toen het gebied nog in handen was van Oekraïense troepen, aldus Lancaster. In het gebied trof hij ook Oekraïens militair materieel en allerlei documenten aan.

  Huurlingen

  “Het lijkt erop dat Oekraïense troepen deze burger hebben gearresteerd, een plastic zak over zijn hoofd hebben gedaan, die hebben dichtgetapet en hem hebben geëxecuteerd, om zijn lichaam vervolgens onder deze brug te laten wegrotten,” zei Lancaster.

  In een andere video vertelt een inwoner van de Oekraïense stad Severodonetsk, die in puin ligt, geëmotioneerd dat huurlingen die zich hebben aangesloten bij het Oekraïense leger, zijn handen achter zijn rug bonden en zijn telefoon afpakten. Het ging volgens de man om een groep Amerikaanse, Britse, Georgische en Zuid-Amerikaanse huurlingen. De man zei verder dat inwoners van de stad op geen enkel moment zijn geholpen door het Oekraïense leger en aan hun lot zijn overgelaten.

  De man riep het Russische leger op zijn telefoon te traceren en raketten af te vuren op de locatie.

  De westerse media negeren de oorlogsmisdaden die worden gepleegd door Oekraïne.


   


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Met Goedele Liekens in Oekraïne: “Russische soldaten bonden moeder vast op stoel en verplichtten haar toe te kijken hoe ze haar kind verkrachtten”

  Anoniem zei

  Anoniem 1, werkt u bij de NOS?
  Zo ja dan begrijp ik uw leugens.

  Een reactie posten