Gemeenten: uitblijven inkomenssteun ’onverteerbaar’

Datum:
 • woensdag 6 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Haag - Het kabinet had via de uitvoeringsorganisaties van de overheid inkomenssteun moeten regelen voor de armste huishoudens, vinden de gemeenten. 


  6-7-2022

  Ze vinden het onverteerbaar dat dat niet is gebeurd. 

  Uit een brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan de Kamer, blijkt dat de gemeenten snoeihard oordelen over het kabinet. Zij bieden alleen aan een hogere energietoeslag uit te keren ’omdat we het onverteerbaar vinden dat kwetsbare gezinnen anders niet gesteund worden’. 

  „Keer op keer incidenteel regelen biedt onze kwetsbare inwoners geen garantie om dagelijks rond te kunnen komen”, schrijft de VNG in een brief die het ANP heeft ingezien. 

  „Het kabinet moet zijn grondwettelijke taak om de bestaanszekerheid van de inwoners te borgen waarmaken.” Het kabinet kondigde dinsdag aan dat de gemeenten onder voorwaarden een mogelijkheid zien voor een hogere energietoeslag. Dat lijkt nu de laatste mogelijkheid de pijn van de torenhoge prijzen te verzachten voor de huishoudens op en net boven het sociaal minimum. De energietoeslag bedroeg in eerste instantie 800 euro, en wordt nu nog volop, maar met tegenzin, uitgekeerd door gemeenten.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten