Geen extra centje armsten voor hulp kosten levensonderhoud

Datum:
 • zondag 3 juli 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Den Haag - Het kabinet komt dit jaar niet meer met een extra tegemoetkoming voor de armste huishoudens voor de sterk gestegen kosten voor levensonderhoud.


  2-7-2022

  Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens zijn persconferentie na de ministerraad. 

  De linkse oppositie had gepleit voor een extra toeslag van 500 euro, maar gaf eerder deze week al aan daar niet meer op te rekenen. Rutte bezweert dat het kabinet ’heel serieus’ heeft gekeken naar alle voorstellen vanuit de oppositie voor verdere koopkrachtreparatie. Maar uitvoeringsorganisaties hebben laten weten dat zij nog meer veranderingen in een lopend jaar niet aan zouden kunnen. De uitkering van reguliere uitkeringen en toeslagen zou zelfs in gevaar kunnen komen, aldus de minister-president. Hij zei dat gekeken zal worden hoe deze huishoudens volgend jaar wel extra kunnen worden geholpen. Hij wees er ook al op dat het kabinet dit jaar al meer dan 6 miljard euro uittrekt om mensen te compenseren voor de gestegen kosten van energie, brandstof en boodschappen. Dat bedrag aan inkomenssteun en lastenverlichting behoort tot de hoogste van Europa, aldus Rutte.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Die extra toeslagen zijn allemaal heel leuk en aardig, maar volgend jaar zit je met exact hetzelfde probleem en het jaar erna weer enz....De inkomens zijn al heel lang zo laag mogelijk gehouden. Dat moet structureel opgelost worden, niet incidenteel.

  Een reactie posten