Gaat het lukken met “The Great Reset”?

Datum:
 • donderdag 21 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • .... de Westerse landen zijn bezig met een zogenaamde Great Reset. De vraag is of het gaat lukken.  Gaat het lukken met “The Great Reset”?


  (Door: “Weethetwel”)

  Zoals inmiddels in steeds breder kring bekend, zijn met name de Westerse landen bezig met een zogenaamde Great Reset. Het doel is de landen zodanig te reorganiseren dat een klein aantal uitverkorenen volledige controle krijgt over de bevolking en de natuurlijke rijkdommen. Dat is geen geringe opgave, want het betekent dat 99% van de mensen straks niets meer te vertellen heeft en al zijn vrijheden kwijt raakt. Het spreekt vanzelf dat die 99% hevig zou protesteren wanneer die waarheid tot hen doordringt. Er moeten dus rookgordijnen worden gelegd.

  De organisatoren van deze Great Reset (een paar duizend man die nu al bijna alle financiële rijkdommen bezitten maar, nog niet de absolute macht) zijn zich daar zeer bewust van. De voorbereidingen duren dan ook al tientallen jaren en men probeert niets aan het toeval over te laten. De Great Reset bestaat uit een groot aantal draaiboeken en je komt deze inmiddels letterlijk overal
  tegen.

  Ken de zwakheden van uw tegenstander

  Op het eerste gezicht lijkt het een onbegonnen strijd wanneer 1% van de mensheid de absolute controle wil krijgen over de andere 99%. Er zijn daarom een drietal goed doordachte uitgangspunten geformuleerd die tot in detail verder zijn uitgewerkt:

  1. Verdeel de mensheid in zoveel mogelijk subgroepen en hits die waar het kan tegen elkaar op. Laat ze elkaar bestrijden en afmaken. Uiteindelijk doel moet zijn dat iedereen er alleen voor staat en zich machteloos voelt om zich te kunnen verzetten. De voorbeelden zijn legio: vernietig sociale structuren door afschaffing van gezinsverbanden, opheffen van verenigingen, immigratiebevordering, 80 gendersoorten promoten, afschaffen van recht en orde, regeringen opzetten tegen het volk, lockdowns instellen en het kapot maken van mensen en bedrijven. Uiteindelijk doel moet zijn dat iedereen eenzaam thuis zit op 1 ½ meter afstand (liefst een mondkapje voor) en ziekelijk moe is van de rechteloosheid en van de vele vaccins. De strijd ziet er voor die 1% op zo’n moment ineens heel anders uit.

  2. Maak de mensheid bang. Het is een wetenschappelijk fenomeen dat door angst de menselijke eigenschap van een helder verstand goeddeels buiten werking wordt gesteld. Al jarenlang wordt dan ook de ene na de andere angst-crisis georganiseerd, soms vele tegelijk, waardoor een groot deel van de mensheid niets anders meer kan dan in angst leven. Deze mensen accepteren dan kritiekloos alles wat hen voorgeschoteld wordt. Deze angsthazen zitten niet alleen gevangen in de zak van de 1%, maar zijn in hun angstblokkade gemakkelijk te misbruiken door ze standpunten te laten verkopen die rechtstreeks ingaan tegen hun eigen menselijke belang. Ze hebben daarvan alleen niets meer in de gaten.

  3. Schakel de logica uit en verkoop de grootst mogelijke onzin. De maatschappij, zoals velen die gelukkig nog kennen, is gebaseerd op logische beslissingen waarmee men opgegroeid is en vertrouwd mee is. Dat bepaalt mede het referentiekader waarmee zaken beoordeeld worden. Gebeurt er iets wat men nog nooit heeft meegemaakt of wat men niet kent, dan is de kans op verwarring groot. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer in een alles overdonderende reclamecampagne de griep ineens een dodelijk virus wordt genoemd, compleet met filmpjes van doodvallende mensen. Maar dat niet alleen. De onzin volgt elkaar in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te houden is. Echtparen waarvan de man zwanger wordt, een stikstofcrisis die niet bestaat, maar toch afgekocht moet worden, CO2 wat niet goed zou zijn voor de natuur, om de honger te bestrijden, moet je de boeren stoppen, om het huis warm te krijgen, moet je het gas boycotten. De oppergeneraal van het Amerikaanse leger loopt in een jurk en kinderen houden van pedofielen. Het duurt even voordat men in de gaten heeft wat zich hier afspeelt. Daarna hoort het bij het referentiekader. Degenen die nu door hebben dat het hier bedrog betreft, weten dat voor de toekomst en trappen er niet meer in. Sterker nog: nieuwe berichten worden automatisch gescand op het onzingehalte.

  De tijdsfactor speelt een grote rol

  Het is hoe dan ook een enorme opgave deze Great Reset tot een goed einde te brengen. De vraag is of het gaat lukken. De start was overweldigend, maar de motor begint hier en daar te haperen. Er zijn te veel mensen die het door hebben en dat worden er niet minder. Bovendien heeft de organisatie zich erop verkeken dat de rest van de wereld steeds minder enthousiast wordt. Vanuit het westerse suprematie-denken was de overtuiging dat als de westerse landen eenmaal gevallen waren de rest met een flinke zak geld en een paar toevallige overlijdens van staatshoofden die niet meededen wel mee te sjorren waren. Dat lijkt een misrekening. De al jaren geplande en zo graag gewilde oorlog in de Oekraïne ontwikkelt zich als een boemerang. In plaats van de westerse hegemonie te bevestigen, lijkt het eerder daarvan het einde in te luiden. Door zelfmoordsancties in te stellen tegen Rusland is één ding zeker: economisch wordt West-Europa van de kaart geveegd. In de ogen van de glibberige groen-linkse regeringen en de EU past dat nog steeds fantastisch in het plaatje van de Great Reset: eerst even afbreken wat we hebben en daarna het grote Build Back Better.

  Dat “Build Back Better” gaat er vervolgens niet komen. Met het verdwijnen van de financiële Westerse hegemonie is het ook gedaan met de euro en de dollar, die door het putje van de geschiedenis worden gespoeld. Olie en gas kunnen we nog kopen als we eerst braaf roebels hebben gespaard. Maak uw volkstuintje maar alvast in orde.

  Door:
  “Weethetwel”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  (PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”. Alleen in de corona-periode al meer dan 50. Het is een interessante ontdekkingstocht dat een nep-pandemie gebruikt wordt om de maatschappij definitief te veranderen)

  0 reacties :

  Een reactie posten