Filmpje! Europarlementariër gaat los op de NAVO: 'Het is geen defensie alliantie, ze houden van de Oekraïneoorlog!'

Datum:
 • dinsdag 12 juli 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  "Maar de NAVO wil nooit vrede. Wat ik wil weten is: wat wil de EU?!"


  Filmpje! Europarlementariër gaat los op de NAVO: 'Het is geen defensie alliantie, ze houden van de Oekraïneoorlog!'

  Mick Wallace is lid van het Europees Parlement voor Ierland. De man is ook een uitgesproken criticus van het buitenlands beleid van Amerika, de EU, en dan met name de rol die de NAVO daarin speelt. Want, zegt hij, de NAVO is feitelijk een oorlogsmachine. En die oorlogsmachine vindt de oorlog in Oekraïne helemaal ge-wel-dig.

  Het gebeurt niet zo vaak dat de NAVO bekritiseerd wordt in het Europees Parlement, maar europarlementariër Mick Wallace heeft daar lak aan. Hij vindt de NAVO namelijk een organisatie die niet bedoeld is om de lieve vrede in de wereld te bewaren, maar om Amerika's belangen te behartigen - en dan ook nog eens door middel van de gewapende strijd.

  "De NAVO is niet een defensieve alliantie, het is een oorlogsmachine. Vraag dat maar aan de mensen van Afghanistan, Irak of Libië. NAVO's echte doel is de verdediging van een wanende wereldhegemonie van de VS in een unipolaire wereld," aldus Wallace. Dat laatste houdt in: een wereld waarin er slechts één echte supermacht is. Voor die tijd was er een bipolaire wereld, wat inhoudt een wereld met twee supermachten, te weten de VS en de Sovjet Unie.

  "Dat is het echte doel van de NAVO. Elke discussie hierover wordt meteen stilgeslagen, ook in dit zogenaamde land van De Vrijheid van Meningsuiting."

  "De oorlog in Oekraïne, de NAVO houdt ervan. Net als die van de VS wordt de Russische economie gedomineerd door monopolisten, beide landen worden gerund door oligarchen. Nu hebben we een VS-NAVO proxyoorlog tegen Rusland in Oekraïne. Het zijn twee facties van kapitalistisch imperialisme die oorlog voeren tegen elkaar. In het midden tussen die twee krachten vinden we de echte slachtoffers, de arbeiders," ging Wallace verder.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Vervolgens maakte hij duidelijk dat uit peilingen blijkt dat de meerderheid van de Europese bevolkingen tegen de Oekraïneoorlog is. "Maar de NAVO wil nooit vrede. Wat ik wil weten is: wat wil de EU?!"

  Het antwoord daarop is natuurlijk dat de EU precies hetzelfde wil als de NAVO, omdat de twee een twee-eenheid zijn.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten