De stemming slaat om: Duitsers twijfelen aan de zin van de Ruslandsancties

Datum:
 • zaterdag 23 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  bijna één op de twee (47%) denkt dat Duitsland zichzelf met de sancties meer schaadt dan Rusland. Slechts 12% denkt dat Rusland meer geschaad wordt. 
  De stemming slaat om: Duitsers twijfelen aan de zin van de Ruslandsancties

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Na bijna vijf maanden Oekraïne-oorlog verliest de boycotpolitiek van de Duitse regering dramatisch aan steun in de bevolking. En zelfs in de politiek melden zich de eerste stemmen met ontnuchterende bekentenissen. Zo liet de Beierse minister-president Söder (CSU) zich nu in de “Bild am Sonntag” citeren met de vaststelling: “De strategie om Rusland snel op de knieën te dwingen met sancties is tot nu toe niet opgegaan.”

  In de bevolking tekent zich een markante stemmingswisseling af. Kort na het begin van de oorlog in februari was nog 61% van de Duitsers er voorstander van om te stoppen met de import van Russisch gas. Maar nu slaat de stemming om. Volgens actuele INSA-peiling rekent 74% op een economische recessie en een stijging van de werkloosheid in Duitsland. 83% denkt dat de prijzen verder zullen stijgen.

  63% houdt rekening met een gasnoodsituatie, waarin de gaskraan voor ondernemingen wordt dichtgedraaid. Zelfs 83% rekent op beperkingen voor privéhuishoudens.

  Bijzonder dramatisch – en een knallende draai om de oren voor de Duitse regering: bijna één op de twee (47%) denkt dat Duitsland zichzelf met de sancties meer schaadt dan Rusland. Slechts 12% denkt dat Rusland meer geschaad wordt. Doorzettingsvermogen ziet er anders uit. De regering zou weldra wel eens een gure wind in het gezicht kunnen waaien – uiterlijk wanneer het koud wordt in de woningen.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten