Peiling De Hond: BoerBurgerBeweging bijna net zo groot als de VVD! 18 zetels

Datum:
 • zondag 26 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Het gaat volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond heel erg goed met de BoerBurgerBeweging.


  Michael van der Galien 26-6-2022


  Als er vandaag verkiezingen waren zou de partij van Caroline van der Plas namelijk 18 zetels binnenhalen. Dat zijn er 17 meer dan BBB nu in de Kamer heeft, en het zijn er maar drie minder dan de VVD zou krijgen.

  Als je Caroline van der Plas bent zijn het bijzonder goede tijden voor je. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond zou BBB namelijk de tweede van het land worden als er nu nieuwe verkiezingen waren. Haar partij zou dan uitkomen op 18 zetels. Dat zijn er maar drie minder dan de VVD tegenwoordig virtueel heeft... en het zijn er drie meer dan de PVV, die nu weggedrukt is naar de derde plek.

  Peiling De Hond: BBB jaagt op VVD

  Goed nieuws natuurlijk voor Van der Plas. 18 virtuele zetels is significant. Helaas voor haar zijn er wel twee maaren:

  1. Vier jaar geleden stond FVD op 16 zetels. Een jaar of wat geleden gold dat voor JA21. Nu is BBB aan de beurt. Het lijkt erop dat 'rechtse kiezers' elke keer weer een nieuwe favoriete opkomende partij kiezen, om die dan toch maar de rug toe te draaien als... nou ja, wanneer, eigenlijk? Als er een nieuwe club bijkomt, of als een andere partij de wind in de rug heeft, of als er bij die partij wat dingen gebeuren die mensen niet plezant vinden. Van der Plas kan er dus niet vanuit gaan dat ze deze zetels wel even blijft vasthouden.

  2. Het is allemaal virtueel. In de echte wereld heeft ze er helemaal niets aan. Het partijkartel heeft tegenwoordig lak aan peilingen - en zelfs aan verkiezingsuitslagen. Echt, het maakt ze allemaal niets uit. BBB staat op 18 zetels? Straks misschien op 30 zetels? De VVD als grootste coalitiepartij moet straks genoegen nemen met 15 virtuele zetels? Het is ze om het even. Want ze zijn geen onafhankelijke individuele partijen meer; het zijn leden van één groot partijkartel. Vleugels ervan.

  Dus ja, vanuit het volk gezien is het helder dat er een tegenbeweging is; een beweging tegen het kartel. Rechtse kiezers die klaar zijn met het partijkartel en willen dat een andere partij aan de macht komt. Maar feitelijk maakt dat allemaal niets uit; niet totdat het kartel niet meer op 50% + 1 uitkomt in de verkiezingen, tenminste.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Wat dat laatste betreft is het ook significant dat BBB op +4 zetels staat, maar dat die zetels afkomstig zijn van... PVV en JA21. Het zijn dus géén zetels die wegkomen bij het CDA, D66, VVD, etc. En dat maakt het allemaal een volledig nutteloze exercitie.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Laten we hopen dat het Nederlandse volk zo verstandig is de Regeringspartijen de komende verkiezingen een ongelooflijk pak slaag te geven.
  Hetzelfde geldt voor partijen als Groen Links die niets met groen te maken hebben, PvdA die niets met een arbeiderspartij te maken heeft en Volt wat het gevaarlijke verlengstuk is van het WEF van Klaus Swab..

  Een reactie posten