Oostenrijkse vaccinatieplicht valt, regering geeft toe dat critici gelijk hadden

Datum:
 • donderdag 23 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Belangrijke overwinning, maar de rest van het regime moet ook vallen

   

  23-6-2022


  Na een half jaar beseft de zwart-groene regering eindelijk dat de invoering van een algemene verplichte coronavaccinatie, uniek in de EU, een vergissing was. In de aanloop naar de stemming in januari waren de bezwaren van de burgers weggewuifd: ondanks 180.000 verklaringen tegen de wet op de verplichte vaccinatie, heeft het zwart-rood-groene eenheidsfront de wet op de verplichte vaccinatie door het parlement gejaagd. Alleen de Vrijheidspartij heeft zich als parlementaire fractie tegen verplichte vaccinatie verenigd. Nu is de treiterende, zinloze en waarschijnlijk ongrondwettelijke wet verleden tijd, meldt Wochenblick.

  De dreiging van harde maatregelen in de herfst zal echter blijven

  Op donderdag 23 juni om 14.00 uur was het dan zover: minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) en de voorzitter van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) verschenen in een achterkamertje voor de pers en verklaarden dat zij het boek dichtklapten. Beiden spraken van een invoering onder “andere voorwaarden”. Maar Omikron had “de regels veranderd”, had de overhand gekregen als een veel mildere koers, zei Rauch. De bescherming tegen infecties is minder doeltreffend en bovendien zijn mensen steeds moeilijker te overtuigen van de noodzaak van een booster. Verplichte vaccinatie “krijgt niemand aan het vaccineren”.

  Zowel de Groene minister als Wöginger gaven ook berouwvol toe dat de wet de kloof in de samenleving had verdiept. Je kunt mensen alleen “vrijwillig” een spuitje laten nemen. Rauch legde uit dat de mensen al gebukt gingen onder inflatie, energiekosten en de oorlog in Oekraïne. Maar “elke millimeter solidariteit en samenhang” is nodig. Hij zei dat het nodig was om uit de rampenmodus te stappen, uit de “escalatie van woorden, naar een rationele aanpak”. Voor het eerst gaf hij toe dat medicijnen zin hebben, los van het vaccinatie-experiment. Menig burger vraagt zich dan ook af: Waarom deden we dat niet gelijk? Waarom een maandenlang beleid van totale verdeeldheid?

  Het is een opmerkelijke ommekeer: Omdat al deze bevindingen al in januari beschikbaar waren. In de maanden daarvoor hadden kritische deskundigen deze bezwaren reeds naar voren gebracht. Maar ze vielen in dovemansoren bij de voorstanders van de Corona-dictatuur. Ze hielden vast aan de dwang tot het einde. Zij wilden zelfs niet luisteren naar de groeiende roep om afschaffing van de intimidatie en hebben de handhaving ervan slechts tweemaal opgeschort zonder de wet in te trekken – tot vandaag. De regering had een motie van de FPÖ om de wet af te schaffen maandenlang uitgesteld…

  Nu komt de vlucht naar voren – alleen de “verantwoordelijkheid van de maatschappij als geheel” waar Rauch het over heeft, wordt niet echt waargenomen. Omdat dezelfde excuses blijven. Beide politici van de regeringspartijen blijven geloven dat zij in de winter correct hebben gehandeld en herhalen het sprookje van de “overbelaste intensive care units”, dat nooit heeft plaatsgevonden. Bijzonder verraderlijk: Wöginger gaf toe dat het ertoe leidde dat mensen niet meer samen gingen eten of uitstapjes maakten. Hij vermeldt niet dat de regering dit gedeeltelijk verbood door het 2G dictaat….

  Ontsnappen aan verantwoordelijkheid voor electorale berekeningen?

  Het is interessant dat Rauch vermeldt dat Oostenrijk de enige in Europa is met deze wet en dat sommige landen zelfs de gedeeltelijke vaccinatieplicht hebben afgeschaft. In de Tsjechische Republiek gebeurde dit zelfs één dag voordat het werd aangenomen in de Oostenrijkse Nationale Raad. Maar het is duidelijk dat de twee regeringspartijen hun hoop eindelijk zien vervliegen. In opiniepeilingen heeft de regering samen niet eens meer 30 procent van de kiezers achter zich. Dit is geen goed voorteken voor de regionale verkiezingen in Tirol in de herfst en in Neder-Oostenrijk na de jaarwisseling.

  Daarom zal de Zwart-Groene Partij de gelegenheid niet voorbij laten gaan om in de zitting van de Nationale Raad van vandaag een initiatiefvoorstel in te dienen. Zij willen bij het volk overkomen als de afschaffers van de splijtzwam. Net als bij de valse maatregelen tegen de inflatie nemen zij eerst iets van de mensen af – in dit geval de vrijheid om over het eigen lichaam te beslissen – en doen vervolgens alsof zij beschermheren zijn wanneer het erom gaat dat terug te geven. Het enige wat het zou moeten doen is het oude vrijheidsvoorstel uit de la halen. Maar Rauch & Co. tooien zich waarschijnlijk liever met andermans veren ….

  De maatregelen blijven: Verplichte vaccinatie via de achterdeur?

  Ondanks deze terugtocht is de Corona-dictatuur nog niet verslagen. Het is een etappe-overwinning voor al die moedige mensen die tegen de dwang zijn ingegaan – maar het is nog niet voorbij. Want de Covid Maatregelen Wet is nog maar een paar weken geleden verlengd. Op vragen van journalisten gaf Rauch toe dat zij de “instrumenten in reserve” willen hebben om in staat te zijn “maatregelen te nemen als wij die nodig hebben”. Het is dus heel goed mogelijk dat de verplichte vaccinatie nu wordt afgeschaft, alleen maar om de mensen een gevoel van veiligheid te geven.

  In de herfst zou een “verplichte vaccinatie via de achterdeur” een realiteit kunnen worden. Wochenblick heeft reeds aan het licht gebracht dat dit de facto in werking zou treden met de afschaffing van de herstellende status en de belastbare tests reeds met een 3G-regel. En niet te vergeten: Regionale regels, zoals de verplichte vaccinatie voor nieuwe werknemers in de provinciale overheidsdienst in Neder-Oostenrijk, blijven niettemin van kracht…


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Fijn, dat ze berouwvol zijn, maar de straf moet blijven opknopen op opknooppunt Hellegatsplein alias een vergelijkbaar Oostenrijks opknooppunt voor deze lieden. Miljoenen mensen de dood of invaliditeit injagen, mensen hun bestaanszekerheid afnemen, relaties slopen, willens en wetens doorgaan met dingen, die je ook al in 2020 wist. Met excuses hebben we een kast vol. Zoals Jehovah zelf ons al leert (en zijn baas): schuld kan alleen met bloed betaald worden.

  Anoniem zei

  Mijn vrouw en ik zijn inmiddels rond de 70. We zijn een vriendenkring van 5 echtparen waarvan er 8 gevaccineerd en sommigen geboosterd zijn.
  Inmiddels zijn er van de 8 gevaccineerden al 2 overleden waaronder een super gezond levende vrouw van nog geen 70 . De1e, een man van begin 70 overleed aan het dichtslibben van al zijn aders, de vrouw overleed aan hartstilstand. Natuurlijk heette het dat ze beiden een natuurlijke dood zijn gestorven.

  Een reactie posten