‘Onthutsende’ podcast: stikstofprofessor legt uit hoe we gemanipuleerd worden door RIVM en politiek

Datum:
 • donderdag 23 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het stikstofmodel van het RIVM klopt niet.


  Robin de Boer 23-6-2022 

  Luister naar dit artikel

  NineForNews.nl
  00:00 / 02:18

  Het stikstofmodel van het RIVM klopt niet. Dat stelt professor Han Lindeboom van de Wageningen Universiteit. Hij is gepromoveerd op stikstof en richtte als D66-lid de focusgroep Stikstof op.

  D66-Kamerlid Tjeerd de Groot probeerde de publicatie van de focusgroep tegen te houden en zei over hun bevindingen: “Dat moet je niet verder vertellen, want dat is koren op de molen van Thierry Baudet.”

  Toen de D66-focusgroep Stikstof het rapport op eigen houtje naar alle Kamerleden in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stuurde, mochten ze niet langer de naam D66 voeren.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  RIVM weigert het aan te passen

  In het radioprogramma Op z’n Kop! zegt Lindeboom tegen Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen dat het RIVM al meer dan een jaar op de hoogte is van fouten in het stikstofmodel en die ook toegeeft. Op basis van de wél kloppende gegevens kleurt het Waddengebied bijvoorbeeld groen in plaats van rood, aldus de professor. Het RIVM weigert het aan te passen.

  “Fijn dat er nog normale wetenschappers zijn,” reageert Telegraaf-verslaggever Wierd Duk. “Gelukkig zijn er ook nog wetenschappers/journalisten die wel hun mond open durven te doen,” voegt artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult toe.

  Bizar

  FVD-voorman Thierry Baudet zegt: “Explosief.” Schrijver Leon de Winter stelt: “Deze podcast […] is informatief en compleet onthutsend: stikstofprofessor legt uit dat we gemanipuleerd worden door RIVM en de politiek. Het doel is om via stikstof een politieke keuze te legitimeren: die voor ‘circulaire landbouw’.”

  “Bizar. Professor en stikstofdeskundige mocht binnen de D66-werkgroep niet het echte verhaal naar buiten brengen en werd gecensureerd door Tjeerd de Groot. Leve de vrije wetenschap? Zolang ze maar wel zeggen wat D66 wil. Bah!” twittert raadslid Ralf Sluijs.  0 reacties :

  Een reactie posten