Live naar de verhoren van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen.

Datum:
 • dinsdag 28 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Dag 1: Kijk hier live naar de verhoren van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen. Met Groningers Herman de Muinck, Sijbrand Nijhoff en Susan Top

  • Groningen


  Zie HIER


  ZIE HIER (NOS)

  Deze week beginnen de openbare verhoren van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen, het zwaarste onderzoeksmiddel van de Tweede Kamer. Bekijk de verhoren elke dag live bij Dagblad van het Noorden.

  Programma

  Maandag begint met Groningers: Herman de Muinck, Sijbrand Nijhoff en Susan Top. Om 10 uur start de dag met Herman de Muinck. Het verhoor van Sijbrand Nijhoff begint om 13 uur en Susan Top is om 14.30 uur aan de beurt.

  Dinsdag worden wetenschappers gehoord. Woensdag gaat het over de samenwerking tussen de Nederlandse Staat en de oliemaatschappijen. Oud-minister Annemarie Jorritsma moet dan komen opdraven. Donderdag wordt de relatie tussen Shell en NAM uitgediept. De ‘onderkoning’ van de NAM, Johan de Haan, zal dan vertellen over de rol van de NAM. En krijgen we dan eindelijk antwoord op die belangrijke vraag: waarom werd er in 2013 zoveel gas gewonnen? Notabene het jaar na Huizinge. De week eindigt weer met Groningers. Onderzoeker Tom Postmes van de Rijksuniversiteit Groningen en Annemarie Heite komen dan.

  De verwachting is dat er een beeld ontstaat van wat de gaswinning nou eigenlijk voor Nederland heeft betekend. De enquêtecommissie verhoort in de eerste week twaalf personen over de aard, ernst, omvang en hardnekkigheid van de problemen in Groningen.

  Vanaf maandag 29 augustus volgt de tweede verhoorperiode; het laatste verhoor is op 14 oktober. In totaal worden 70 personen verhoord. DVHN verslaat parlementaire enquête gaswinning Groningen met podcast

  DVHN

  0 reacties :

  Een reactie posten