Een IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en vond: “De hypocrisie van het Westen is schokkend”

Datum:
 • maandag 6 juni 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • De IJslandse journalist Haukur Hauksson bezocht bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne. Hij zag met zijn eigen ogen wat daar gebeurde.


  3-6-2022


  Hauksson bezocht onder meer Donetsk, Debaltseve, Volnovacha en Luhansk. Na de door het Westen georganiseerde staatsgreep in 2014 begon het Oekraïense leger terreur te zaaien, zegt de journalist. Vooral de Russischtalige Oekraïners in het oosten van het land hadden hieronder te lijden en daarom steunden zij de militaire operatie.

  De IJslandse journalist is blij met de komst van het Russische leger. In een gesprek met RIA FAN zei hij dat de mensen de plunderingen en de arrogantie beu zijn. “Er zijn veel nazi’s in Oekraïne die het Russische volk haten. De mensen hopen dat er een einde komt aan de terreur in de Donbass. De hypocrisie van het Westen is schokkend”.

  In verschillende Oekraïense militaire bases stuitte Hauksson op nazi-vlaggen, nazi-literatuur, hakenkruizen, alsook op alcohol en drugs. De soldaten behandelden de lokale bevolking zeer slecht. Ze namen huizen in beslag en gooiden mensen eruit. Hauksson bezocht een van deze huizen.

  De journalist zei dat de westerse media onjuiste informatie verspreiden over de Russische troepen in Oekraïne. Zondagavond zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Franse tv-zender TF1 dat de bevrijding van de Donbass-regio een absolute prioriteit is in de speciale militaire operatie.

  Lavrov zei dat hij ervan uitging dat veel andere regio’s ook niet bereid waren terug te keren naar het gezag van de Oekraïense regering in Kiev, die hij omschreef als een regime van neonazi’s.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:   

  0 reacties :

  Een reactie posten