Ayaan Hirsi Ali bezorgd om groei woke-invloed: "Het is gevaarlijker dan de radicale islam"

Datum:
 • woensdag 1 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ayaan Hirsi Ali heeft dinsdag tijdens een speciale bijeenkomst in Brussel gewaarschuwd voor de invloed en de gevolgen van wokisme. 


  1-6-2022


  Volgens Hirsi Ali is het woke-gedachtegoed nog "gevaarlijker dan de radicale islam" omdat de radicale islam makkelijk te herkennen is maar woke niet altijd. 

  N-VA-Europarlementariër Assita Kanko had een speciale bijeenkomst in Brussel georganiseerd waar Ayaan Hirsi Ali en de Franse essayist Pascal Bruckner speciaal voor waren uitgenodigd. Hirsi Ali sprak over het "gevaarlijke" gedachtegoed dat het wokisme heet. Volgens Hirsi Ali bedreigd woke het vrije Westen. 

  Volgens Hirsi Ali moet men het wokisme niet onderschatten. "De cancelcultuur werd steeds angstaanjagender. Er zijn professoren die opeens hun werk niet meer mochten doen. Het gaat in de academische wereld van binnenuit. Ik zie het als een ontwikkeling die gevaarlijker is dan de radicale islam. De radicale islam is makkelijker te herkennen en er is makkelijker oppositie tegen te voeren.”

  Woke is zo gevaarlijk omdat veel jongeren denken dat het gedachtegoed onderdrukten in de samenleving zou helpen, maar dit is een misvatting volgens Hirsi Ali. De Telegraaf meldt dan ook dat Hirsi Ali een pleidooi hield om te strijden tegen de ontwikkeling van woke in het Westen. 

  "Ik raakte als migrant gefrustreerd over het feit dat Europeanen niet uitleggen wat hun waarden zijn. We moeten duidelijker zijn over intolerantie die wij niet tolereren", vertelde Hirsi Ali.

  0 reacties :

  Een reactie posten