5G: een revolutie, maar waar leidt die naartoe?

Datum:
 • zondag 26 juni 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Dit boekje is een bundeling van 12 artikelen die in de periode januari - juni 2022 zijn verschenen in De Andere Krant >>.


  Wie een of meerdere exemplaren wil bestellen kan zijn/haar adresgegevens + het aantal gewenste exemplaren doorgeven via de onderstaande knop. We sturen dan een mail met betaal-instructies. Prijs per stuk: € 13,95 (dit is inclusief € 3,95 verzendkosten). Afhalen in Huizen kan eventueel ook.

  Bestellen >>


  Inhoud (zie hieronder voor een korte vooruitblik per artikel)
  1. Samenhang Covid-19 en 5G: Complottheorie of feit? 
  2. In het web van het WEF – Apeldoorn eerste Smart City op basis van geheime overeenkomst 
  3. 5G: een revolutie – maar waar leidt die naartoe? 
  4. Op naar een stralende toekomst? – de effecten van straling op het dierenrijk 
  5. De ongemakkelijke waarheid over 5G
  6. Van slimme stad naar het internet-of-everything
  7. 5G wordt enorme energieslurper 
  8. Telecom-industrie bemoeit zich met vaststellen
  stralingsnormen 
  9. Europese Rekenkamer wil snellere uitrol 5G – Europees Parlement waarschuwt voor kankerrisico 
  10. Juridische strijd rond uitrol 5G in cruciale fase 
  11. Worden bomen ziek van elektromagnetische straling? 
  12. Straling, het onzichtbare gevaar in de klas  Wie een of meerdere exemplaren wil bestellen kan zijn/haar adresgegevens + het aantal gewenste exemplaren doorgeven via de onderstaande knop. We sturen dan een mail met betaal-instructies. Prijs per stuk: € 13,95 (dit is inclusief € 3,95 verzendkosten). Afhalen in Huizen kan eventueel ook.

  BBestellen >>

   

  + 5 tips om jezelf en je kinderen tegen straling te beschermen 


  Korte vooruitblik per artikel

   

  1. Samenhang Covid-19 en 5G: Complottheorie of feit? Wie in de periode dat het SARS-CoV-2 virus de reis over de wereld begon, opperde dat dit samen zou kunnen hangen met de uitrol van 5G, werd al snel weggezet als ‘complotdenker’. Toch is het op zijn minst opmerkelijk dat het virus het krachtigst om zich heen wist te grijpen, waar de (gedeeltelijke) uitrol van 5G als eerste begon: Wuhan, Zuid-Korea, Noord-Italië, New York City, Seattle en Zuid-Californië. Is dit louter toeval?

  2. In het web van het WEF – Apeldoorn eerste Smart City op basis van geheime overeenkomst Apeldoorn is door het World Economic Forum (WEF), zonder overleg met haar inwoners, omgetoverd tot eerste ‘Smart City’ van Nederland. Een onbekend Oostenrijks bedrijf, RadioLED, heeft een 5G-netwerk uitgerold in de stad, op basis van een geheime overeenkomst met de gemeente. De gemeente ontvangt geen opbrengsten uit het project, de regie ligt geheel bij RadioLED. Dat bedrijf beheert ook de data die worden verkregen uit duizenden sensoren die de Apeldoornse burgers overal volgen.

  3. 5G: een revolutie – maar waar leidt die naartoe? Anders dan de naam doet vermoeden is 5G niet zomaar de opvolger van de reeds bestaande draadloze netwerken. 5G introduceert een compleet nieuwe technologie met mogelijkheden die de functionaliteit van de huidige netwerken doet verbleken. Volgens het World Economic Forum (WEF) zal 5G een ware “digitale revolutie” ontketenen en heeft het de potentie “de wereld te veranderen op manieren die we ons nog niet eens kunnen voorstellen”. Maar of we daar blij mee moeten zijn?

  4. Op naar een stralende toekomst? – de effecten van straling op het dierenrijk De wereldwijde gestage afname van het aantal bijen en insecten wordt vaak toegeschreven aan het gebruik van landbouwgif. Maar is dat wel het hele verhaal? Wetenschappers geven namelijk aan dat zij in dit opzicht deels in het duister tasten. Is er mogelijk nog iets anders dat we tot nu toe over het hoofd hebben gezien? (Zie ook de presentatie "Stralingsrisico's: een blik op de gevolgen voor het eco-systeem" - 50 min.)

  5. De ongemakkelijke waarheid over 5G Stralingsbewuste inwoners uit 24 Europese landen hebben een burgerinitiatief gelanceerd om de uitrol van 5G in de EU te stoppen. Zij hopen 1 miljoen handtekeningen te verzamelen. Dan is de Europese Commissie verplicht het initiatief te behandelen als een wetsvoorstel. ‘Europeans for Safe Connections’ (ESC) beschouwen 5G als schadelijk voor de gezondheid van mensen en dieren en een bedreiging voor de privacy.

  6. Van slimme stad naar het internet-of-everything Steeds meer steden in Nederland worden voorzien van een uitgebreid Internet-of-Things netwerk (IoT) op basis van 5G-technologie. Dat levert economische voordelen en gemakken op. De keerzijde is dat met dezelfde technologie iedereen altijd in de gaten kan worden gehouden. “Ze zullen alles weten wat je doet.”

  7. 5G wordt enorme energieslurper Volgens de telecomsector is 5G een duurzame technologie die voor energiebesparing kan zorgen. ‘De Groene Verbinder’ wordt de technologie door KPN genoemd. Maar de uitrol van 5G-netwerken zal leiden tot een enorme stijging van energieverbruik en uitstoot van broeikasgassen.

  8. Telecom-industrie bemoeit zich met vaststellen stralingsnormen De blootstellingsnormen voor elektromagnetische velden worden bepaald op basis van richtlijnen van de ICNIRP commissie. Dit is een private organisatie waar van veel van de leden banden hebben met de telecomindustrie. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er gezondheidsschade optreedt bij stralingswaarden onder de huidige normen, maar strengere normen zouden de uitrol van het 5G-netwerk en de vele miljarden die ermee gepaard gaan onmogelijk maken.

  9. Europese Rekenkamer wil snellere uitrol 5G – Europees Parlement waarschuwt voor kankerrisico De Europese Rekenkamer roept in een begin dit jaar verschenen rapport op tot meer investeringen in 5G. Maar de onafhankelijke technologieonderzoekscommissie van het Europese Parlement, STOA, waarschuwt dat 5G risico’s oplevert voor de gezondheid én privacy. Diverse wetenschappers vinden dat de WHO de straling van 5G moet aanmerken als kankerverwekkend.

  10. Juridische strijd rond uitrol 5G in cruciale fase De Raad van State buigt zich over een zaak die voor de uitrol van 5G in Nederland van cruciaal belang is. Wilma de Jong uit Haarlo wist bij de rechter de bouw van een antennemast door KPN tegen te houden wegens de gezondheidsrisico’s. Het hoger beroep dat door KPN en de gemeente was aangespannen bij de Raad van State diende op 16 mei. Het verliep niet helemaal zoals De Jong zich had voorgesteld, maar ze blijft strijdbaar. De telecomsector houdt zijn hart vast.

  11. Worden bomen ziek van elektromagnetische straling? Bomen lijken steeds vaker ziek te worden en dood te gaan. Deskundigen speculeren over oorzaken als droogte, stikstofbelasting en klimaatverandering. Maar er zijn sterke aanwijzingen dat ook straling van elektromagnetische velden (EMV) een belangrijke rol speelt. Zeker is dat bomen de uitrol van 5G hinderen, waardoor massale kap dreigt.

  12. Straling, het onzichtbare gevaar in de klas Anders dan in een land als Frankrijk, doet in Nederland het ministerie van Onderwijs niets om de blootstelling van schoolkinderen aan straling van wifi en mobiele telefoons tegen te gaan. Sommige ouders en scholen nemen daarom zelf maatregelen. Contact >>

  © Copyright 2021 - Sylvia Slegers

   

  0 reacties :

  Een reactie posten