Rutte in SMS'jes gate naar ’de geest en de letter van de wet’ gehandeld

Datum:
 • vrijdag 20 mei 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Vandaag was het debat dat premier Rutte verantwoording moet afleggen aan de Tweede Kamer over SMS'jes gate. Rutte herkent zich niet in de verwijten van de oppositie. Omdat Rutte de steun heeft van de coalitie, de SGP en 50Plus hoeft hij niet te vrezen voor zijn positie.


  Mark Jongeneel 19-5-2022  De Volkskrant heeft naar aanleiding van een ingediend Wob-verzoek ontdekt dat Mark Rutte jarenlange al zijn sms'jes wiste. Dit deed hij - zegt hij - omdat zijn Nokia-toestel "onvoldoende opslagruimte" had. Dit klinkt allemaal weer erg ongeloofwaardig. En dat vindt de oppositie in de Tweede Kamer ook. De Kamer heeft vanochtend de premier bestookt met kritische vragen.

  Vanmiddag heeft de premier gereageerd op de vragen en opmerkingen vanuit de Tweede Kamer. Rutte geeft aan gehandeld te hebben naar de ’de geest en de letter van de wet’. Daarmee is de kous af voor de premier. Eigenlijk vindt Rutte dat de oppositie loopt te zeiken en duikt hiermee in de slachtofferrol. Zo kennen we onze premier van teflon weer. „Als het vertrouwen van de Kamer er niet is, dan ga ik wat anders doen”. Rutte vindt dat de oppositie hem vals behandeld als zij spreken van een ’patroon’. „Van Hawija tot andere dingen: er wordt een patroon van vertrouwen van gemaakt, zo van ’kijk je wel hij liegt’.” De premier vindt dat ’gewoon niet terecht’. Rutte heeft in de afgelopen 12 jaar een olifantenhuid ontwikkeld, maar hij heeft de Tweede Kamer gewaarschuwd. „Ik merk dat hier een verschuiving van waarden en omgangsvormen is, en daar wil ik voor waarschuwen. Het beeld dat ‘Rutte de boel heeft lopen belazeren’ is van A tot Z gewoon niet waar”, zegt premier Mark Rutte (VVD).

  De arrogantie van Rutte weer dat hem geen blaam treft is stuitend. Elke Nederlander met gezond verstand ziet hier een minister-president die elk contact met de samenleving heeft verloren. Dat de premier nu de bal legt bij de Kamer omdat zij zorgen voor verharding in de omgangsvormen tussen Kabinet en de Tweede Kamer is een gotspe. Je moet maar durven. Rutte durft het omdat hij met alle leugens en smerige politieke trucjes wegkomt.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS


  0 reacties :

  Een reactie posten