RIVM past website over apenpokken stilletjes aan, verwijdert passage over antiviraal middel

Datum:
 • zondag 22 mei 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •   Er is een geregistreerd antiviraal middel tegen pokken en monkeypox in Europa.


  Robin de Boer 22-5-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:25

  De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten te isoleren en vaccins toe te dienen.

  Mensen die door contact met een patiënt ‘veel risico lopen’, krijgen in Nederland een pokkenvaccin aangeboden, liet minister Kuipers van Volksgezondheid dit weekend weten. Als de prik binnen vier dagen wordt toegediend, is de kans het grootst dat iemand niet ziek wordt, aldus Kuipers.

  20 mei

  Het RIVM heeft op zijn website de pagina over apenpokken stilletjes aangepast, ontdekte energieadviseur Simone Juffermans. Tot 20 mei viel op de pagina het volgende te lezen over de behandeling van het virus:

  “Het pokkenvaccin kan in de eerste dagen na mogelijke besmetting (post-expositie profylaxe) gebruikt worden. Het vaccin kan ook gebruikt worden als bescherming vooraf voor mensen met een grotere besmettingskans. Er is een geregistreerd antiviraal middel tegen pokken en monkeypox in Europa.”

  Vaccinatie

  Het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel is inmiddels verwijderd en het kopje ‘behandeling’ is veranderd in ‘vaccinatie’.

  “Waarom is het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel tegen pokken en monkeypox verwijderd?” vraagt Juffermans. Het antwoord laat zich raden.  0 reacties :

  Een reactie posten