"Onze parlementaire controle is een farce geworden": GroenLinks en PvdA stemmen tegen motie van wantrouwen

Datum:
 • zondag 22 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • PvdA en GroenLinks zijn nepoppositiepartijen.


  Michael van der Galien 22-5-2022


  Dat wisten we al langer, maar ze maken dit nu wel héél duidelijk. De twee partijen hebben namelijk tegen de motie van wantrouwen gestemd die ingediend was door Geert Wilders en Wybren van Haga. Wanstaltig.

  Iedereen en zijn hond is er onderhand van overtuigd dat Mark Rutte totaal onbetrouwbaar is, erop los liegt en bedriegt, lak heeft aan het democratische proces, en transparantie een vies woord vindt. En het ergste van alles: hij denkt dat hij boven de wet staat.

  Een normale oppositiepartij zou elke kans aangrijpen om zo'n illegaal opererende premier zo snel mogelijk proberen te dumpen. Dat is dan ook waarom Geert Wilders (PVV) en Wybren van Haga (BVNL) een motie van wantrouwen indienden deze week, in de hoop dat er genoeg steun voor was om Rutte te dumpen.

  Ein-de-lijk.

  Het resultaat van de stemming over die motie zegt alles over a) het gebrek aan bestaan van een échte oppositie en b) de intense band die alle kartelpartijen met elkaar hebben:

  De kartelpartijen - de oude politiek, zeg maar - vormen heel duidelijk een eenheid. Ze houden elkaar altijd de hand boven het hoofd. Werkelijk álles dat ze doen vormt deel van een theatershow. Niets is echt. Alles is nep. Het is eigenlijk bizar... maar het is vooral ook diep- maar dan ook echt dieptriest. Want we hebben het hier over onze democratie.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  De PvdA en GroenLinks zijn geen oppositie; ze zijn deel van het partijkartel en staan daarom aan de kant van Rutte. Ze bekritiseren hem soms, maar als puntje bij paaltje komt laten ze hem pas vallen als Rutte daar zélf toestemming voor geeft.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

   

  0 reacties :

  Een reactie posten