Peiling: overgrote meerderheid Nederlanders vindt land te vol om nog asielzoekers op te vangen

Datum:
 • vrijdag 13 mei 2022
 • in
 • Een overgrote meerderheid van de Nederlanders is van mening dat Nederland te vol is en dat er een migratiestop nodig is, dat blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. Een meerderheid van de respondenten is van mening dat de grenzen van Nederland tijdelijk moeten worden gesloten. 


   13 May 2022 door Bart Reijmerink  Het Hart van Nederland-panel heeft zich uitgesproken over de asielcrisis in Nederland. Meer dan 80 procent van de respondenten is van mening dat Nederland overvol is. 14 procent van de respondenten is van mening dat Nederland meer asielzoekers kan opvangen.

  77 procent van de respondenten is dan ook tegen een mogelijke noodwet die gemeenten in staat zou stellen om dwang te gebruiken om asielzoekers op te nemen. 55 procent van de respondenten wil dat er een tijdelijk sluiten van de grenzen komt en 44 procent wil dat de overheid zich actief inzet om Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor asielzoekers.

  BVNL sluit zich aan bij de overgrote meerderheid van de respondenten. De partij geeft aan recent een petitie te zijn gestart die dan ook voor een algehele migratiestop pleit. 

  Ook PVV-voorman Geert Wilders vindt het goed dat een meerderheid van de Nederlanders voorstander is van het tijdelijk sluiten van de grenzen.

  0 reacties :

  Een reactie posten