Een gastbijdrage van Marijn Poels.

Vertoning van:

PANDAMNED – Breaking free from the spell of the pandemic

De window of opportunity voor evaluatie staat open. Laten we die nu gebruiken! Met vierkante ogen en een uitgerookte computer die meerdere keren over zijn max is gegaan, net als ik en mijn team, kopieer ik het bestand op een stick en upload ik de zwaarbevochten film naar mijn Rumble-account. De boeg is scherp gericht op 10 mei wanneer we de officiële online release zullen meemaken. Klokslag 12 uur ’s middags wordt hij gelanceerd waarna hij hopelijk zijn eigen weg over de wereld gaat vinden.

Samen met co-producer Milosz Matuschek en een heleboel geweldige mensen hebben we deze film gemaakt omdat we ons in het perfecte moment bevinden. We bevinden ons in het oog van de storm, waar het even windstil is, maar we weten en voelen allemaal dat de storm nog niet voorbij is. DE PERFECTE TIJD, zeggen wij, om terug te blikken op de afgelopen twee jaar. In hoeverre is de pandemie gebruikt om andere agenda’s door te drukken die we anders nooit zouden accepteren? EEN PERFECTE TIJD om onszelf wakker te schudden en handvatten te vinden in hoeverre we dit in de toekomst weer zullen laten gebeuren.

Vier met ons de officiële vertoning van PANDAMNED.

Om 12.00 uur komt de film tot nu toe in drie talen online. (Engels, Duits en Nederlands). Kies je ondertiteltaal via de CC-knop rechts onder het Rumble-scherm.

Al met al zijn Milosz en ik overweldigd door de reacties en de grote belangstelling tot nu toe. Een van de personages in de film, Ulrike Guérot, slaat de spijker op zijn kop door te zeggen: … dat een van de grote problemen van de afgelopen twee jaar het algemene “onvermogen om te spreken” was: als we niet langer zaken van algemeen belang kunnen verwoorden en ze als vanzelfsprekend algemeen bekend zijn, bevinden we ons, om Plato’s woorden te gebruiken, in het ’tijdperk van de idioten’.

Zonder de geweldige steun van jullie hadden we deze film nooit kunnen maken. Nogmaals bedankt vanuit het diepst van mijn hart! Het verhaal is 100% onafhankelijk van overheidssteun. We hopen dan ook dat u de film zult waarderen en delen. Ik ben momenteel onderweg voor wat try-outs en interviews om er zeker van te zijn dat we dinsdag de boot kunnen en zullen rocken!

De reacties zijn tot nu toe absoluut geweldig en opnieuw; zonder uw steun zouden we het niet redden. Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de film.

Marijn

***