Minister noemt "desinformatie" Ongehoord Nederland "problematisch": 'Meningsuiting komt onder vuur te liggen dankzij D66'

Datum:
 • vrijdag 27 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf, heeft bij het praatprogramma Beau zijn zorgen geuit over Ongehoord Nederland. Volgens de minister verspreidt de omroep "desinformatie".


  27 May 2022 door Bart Reijmerink


  BVNL-leider Wybren van Haga is kritisch op het feit dat een bewindspersoon zich zo ferm uitspreekt over de vrijheid van meningsuiting. 

  De minister vertelde in het programma dat het verspreiden van desinformatie problematisch is, maar dat hij als minister geen hard oordeel wil uiten. Toch uitte hij "als burger" kritiek op het programma. 

  "Maar als burger vind ik het problematisch dat dat soort informatie ongefilterd doorgaat. Daar moeten we toch een kanttekening bij zetten."

  BVNL-politicus Wybren van Haga schrijft op Twitter dat de vrijheid van meningsuiting opnieuw onder vuur komt te liggen dankzij D66. De minister stelt dan wel dat hij vanuit zijn ambt geen oordeel felt over Ongehoord Nederland, maar toch kon hij niet laten om "als burger" ernstige kritiek te uiten op de nieuwe omroep.

  0 reacties :

  Een reactie posten