Levensgevaarlijke propaganda voor censuur bij NOS

Datum:
 • maandag 23 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Kijk eens aan wat een tendentieuze berichtgeving van onze NOS over de “omvolkingstheorie”, zoals die ten gehore zou zij gebracht bij Omroep Ongehoord Nederland.  NieuwRechts  23 May 2022 door Paul Cliteur


  De NOS begint met de kop: 'Kamer uit zorgen over “omvolkings-uitzending” ON: “Levensgevaarlijk”'.

  Dit wordt verder toegelicht met: 'Tweede Kamerleden vinden dat de publieke omroep Ongehoord Nederland (ON) te ver is gegaan met het uitzenden van een gesprek met de Vlaamse politicus Filip Dewinter over de extreemrechtse omvolkingstheorie. Ze vragen de minister om stappen te ondernemen, zodat dit niet nog eens gebeurt.'

  Om welke partijen zou het dan gaan? Tweede Kamerleden die in een democratie roepen om censuur of strafrechtelijke sancties tegenover de onafhankelijke pers – dat is toch wel bijzonder. Dit zijn de partijen die dat doen:

  'Een Kamermeerderheid van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, Denk, Volt en Lijst Gündogan heeft vragen gesteld aan staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz. De negen partijen wijzen er in hun vragen op dat dergelijke theorieën als rechtvaardiging van terreurdaden van aanslagplegers hebben gediend.'

  Je zou verwachten dat de regering, en niet de Kamer, probeert de pers te breidelen omdat men teveel last heeft van critici. In dit geval kritiek op het open-grenzen-beleid, de massamigratie of een ander deel van het regeringsbeleid. Dan zou je verwachten dat Kamerleden van “liberale partijen” als de VVD en D66 alert zijn en wijzen op art. 9 van het Europese Mensenrechtenverdrag dat de vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst waarborgt, ook de gedachten van de heer Filip Dewinter.

  Of dat dat men wijst op art. 10 van het Europees Mensenrechtenverdrag: Een ieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.

  Maar zo is dat dus niet meer. De arme zielepieten van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, Denk, Volt en Lijst Gündogan gaan klagen bij grote broer. Ze willen graag censuur. Of strafmaatregelen. Berispingen. Ze zijn niet eens meer in staat een fatsoenlijk debat te voeren over “omvolking”.

  Het gejeremieer van de Kamerleden wordt door de NOS vervolgens kritiekloos doorgesluisd. Want een Belgische politicus die iets ventileert op de Nederlandse televisie wat ze nog niet eerder van de NPO voorgeschoteld hebben gekregen levert kennelijk stress op.

  Hun paniek rechtvaardigen de Kamerleden als volgt: 'De negen partijen wijzen er in hun vragen op dat dergelijke theorieën als rechtvaardiging van terreurdaden van aanslagplegers hebben gediend.'

  Ok, laten we dat eens uitdiepen. Een multiplechoicevraag. Wat is de belangrijkste oorzaak van terreurdaden van de afgelopen 20 jaar? Nee, ik vraag niet naar een “opinie”. Niet naar iets waar je zus of zo tegenaan kan kijken. Verschillend over kan denken. Ik vraag naar iets waar die Kamerleden zelf kennis van kunnen nemen, bijvoorbeeld door het lezen van de jaarverslagen van de AIVD of de rapporten van het NCTV. Door een beetje studie te verrichten in plaats van mee te hollen met de laatste hype die ze in De Volkskrant, NRC Handelsblad of door de NOS krijgen aangeboden.

  Hier komen de alternatieven die je bij mijn multiplechoicevraag over de oorzaken van terreurdaden kan aankruisen:

  1. Jihadistisch terrorisme
  2. Extreemlinks terrorisme
  3. Extreemrechts terrorisme
  4. Terrorisme veroorzaakt door armoede

  D aankruisen voelt natuurlijk heel lekker. Maar ja, het is niet zo, he? Jammer, jammer. Het maakt je namelijk zo’n goed mens, als je dat zou kunnen aankruisen. De verleiding is enorm. Het laat zien dat je je hart op de goede plaats hebt. Maar helaas, het kan niet. Want er zijn nog steeds feiten in deze wereld. Het is Woke nog niet gelukt dat af te schaffen.

  Nou C dan, niet? Dat kan toch wel? Breivik tenslotte. Hij vermoordde in 2011 maar liefst 77 mensen. En hij was in de ban van de omvolkingstheorie. Dan heb je ook Brenton Tarrant in Nieuw-Zeeland in 2019. Die vermoordde 51 mensen en verwondde 40 slachtoffers. Ook een “omvolkingstheoreticus”. En onlangs ook weer een aanslag door iemand die geloofde in de extreemrechtse Great Replacement. Is dat niet voldoende?

  Helaas, Kamerleden, het is slechts anekdotisch bewijs. Of liever: bewijs van niks. Extreemrechtse aanslagen door omvolkingstheoretici komen heel zelden voor. Extreemrechtse aanslagen hebben zich in Nederland bovendien helemaal niet voorgedaan (wel extreemlinkse op Fortuyn en jihadistische op Van Gogh). En extreemrechtse groepjes in Nederland hebben nauwelijks tot geen enkele aanhang. Zelf de AIVD en NCTV moeten dat – met pijn in het hart, dat wel – erkennen. In 2017 werd daarentegen elke dag ergens in de wereld een jihadistische terreurdaad gepleegd. Elke dag. Als jullie dus een beetje de feiten gaan bestuderen, dan is A dus het juiste het alternatief op de multiplechoicevraag.

  Dat brengt ons weer terug bij Filip Dewinter. In plaats van op te roepen tot censuur, strafmaatregelen of jullie “bezorgdheid” te ventileren, moeten jullie aan het werk. Ga maar studeren op de oorzaken van het terrorisme. Ga maar met Filip Dewinter in discussie over de open grenzen, de import van Pakistaanse en Afghaanse jihadisten, de cultuur die jullie willen stimuleren in Europa. Hou op met dat eindeloze geneuzel over “extreemrechts” of “fascisme”.

  Ja, fascisme is heel erg. Nazisme ook. Maar je bent niet een enorme morele Einstein door dat nog eens op hoge toon te verklaren, zoals de jongetjes van D66 dagelijks in de Tweede Kamer doen. Vraag liever aan de minister van Justitie waarom na al die jaren VVD en CDA-ministers op Justitie het nog steeds zo’n onveilig land is.

  En NOS, hou op met die “levensgevaarlijke propaganda” voor censuur. Koester de vrije pers. Wat een belachelijke kop ook, boven het bericht. Een “omvolkings-uitzending”. Er was een uitzending waarin 1 Belgische politicus iets heeft gezegd. Dat was toch niet een hele “uitzending”? Maar inderdaad, zijn opmerkingen werden niet meteen afgeslacht door een speciaal samengesteld spreekkoor op de publieke tribune zoals gebruikelijk is bij de babbelshows die onze treurbuis rijk is.

  Er was ook niet speciaal iemand ingehuurd om wat Dewinter zei onmiddellijk te ontkrachten. Maar is het bij Buitenhof anders? Nee toch? Avond aan avond krijgen we bij de NPO nieuwsrubrieken voorgeschoteld waar nooit een contrair perspectief te horen is. Bent u nu meteen van de leg wanneer het eens gebeurt bij een twee maanden nieuwe omroep? Met als gevolg: onmiddellijk uithuilen bij de staatssecretaris van Cultuur en Media?

  Maar nu het goede nieuws voor de NPO: bedenk wel dat u sinds een paar maanden een heel klein beetje pluriformer bent geworden. Pietsie beetje. Een heel klein beetje meer “divers”.

  U heeft met de komst van Ongehoord Nederland ook weer een heel klein beetje legitimiteit teruggekregen. Heeft u daar wel eens over nagedacht? Als ik u was, zou ik het koesteren. Ik zou snel een bloemetje opsturen naar Arnold Karskens. “Bedankt Arnold, jij compenseert ons een beetje.”

  ------------------------

  Paul Cliteur is de schrijver van: In naam van God: elke dag een aanslagHoutekiet, Antwerpen/Amsterdam 2018


  Opinie
  - Kinderen naar de stembus?
  - Vrijheid van denken wordt beknot door extreem moraliserend denken
  - Dat cancelculture niet altijd werkt, betekent niet dat het niet bestaat
  - Rechts-populisten: enge nationalisten of landverraders?
  - Journalisten dragen verantwoordelijkheid voor een veilig werkklimaat politici

  NieuwRechts

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Stoppen met de NPO.
  Als je al niet meer de waarheid mag zeggen.....

  Een reactie posten