De strijdkrachten van Oekraïne storten in elkaar op het slagveld, en 

de nederlagen gebeuren zo snel, over zo’n groot gebied, dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vandaag heeft gezegd “dat Oekraïne niet staat te popelen om met de Russische Vladimir Poetin te praten, maar dat het de realiteit onder ogen moet zien dat  dit waarschijnlijk nodig zal zijn om de oorlog te beëindigen”, bericht Hal Turner.

Een hele ommezwaai ten opzichte van nog maar een week geleden, toen Zelensky zei dat Oekraïne nooit enig grondgebied zal opgeven, en zou “winnen” van het Russische leger.

In de afgelopen twee weken is de situatie voor Oekraïne nijpend geworden. Zijn strijdkrachten worden op bijna elk slagveld gedecimeerd. Russische lange-afstandsartillerie verpulvert duizenden Oekraïense troepen, en zorgt ervoor dat degenen die nog in leven zijn, zich overgeven.

Het aantal Oekraïense troepen dat zich overgeeft is zelfs zo groot geworden, dat de Oekraïense wetgevende macht een wetsvoorstel heeft ingediend dat militairen toestaat om overgevende troepen neer te schieten om de massale overleveringen te stoppen!

In de korte video hieronder vertellen Oekraïense troepen die ZICH OVERGAVEN, aan de wereld dat hun bevelvoerende officieren in feite HUN EIGEN TROEPEN IN DE RUG SCHIETEN om de overgave te voorkomen!

De realiteit op het slagveld is zo nijpend voor de Oekraïense troepen, dat veel doorgewinterde waarnemers geloven dat het Oekraïense leger zelfs geen twee weken meer kan overleven.

Bovendien neemt de opinie van het grote publiek een zeer belangrijke wending; ten gunste van Rusland.

Burgers van bijna alle westerse naties, die zich er nu van bewust worden dat er nazi’s in de Oekraïense regering, politie en leger zitten, steunen Oekraïne niet meer zo snel. En wanneer diezelfde westerse burgers de video zien van de Oekraïense president Zelensky, die op tv toegeeft dat hij cocaïne gebruikt omdat hij daar de hele dag energie van krijgt – beseffen zij dat Oekraïne geleid wordt door een aan drugs verslaafde vent, die misschien wel zo afgesloten is van de werkelijkheid (door drugs) dat hij misschien wel een krankzinnige is!

Zelfs een aartsbisschop die in de Kerk van Engeland vanaf het altaar sprak, zei tegen de parochianen “Poetin is de enige die opstaat tegen de Nieuwe Wereldorde” en dat “Rusland tot deze oorlog is uitgelokt! ”

Luister hier zelf maar:

Te oordelen naar de snelheid waarmee de strijdkrachten van Oekraïne uit de steden van de Donbass vluchten, met name uit de omgeving van Donetsk, is er een morele ineenstorting opgetreden.

Dit is zeker niet de definitieve Russische overwinning, maar het is duidelijk een zeer aanzienlijk succes.

In de recente geschiedenis hebben wij nog niet zulke oorlogen gezien in dichtbevolkte stedelijke gebieden, met het gebruik van alle soorten wapens, kernwapens uitgezonderd, en waarbij zoveel personeel en materieel betrokken is.

Oekraïne is nu de oorlog aan het verliezen, snel aan het verliezen, en zwaar aan het verliezen.

Hieronder ziet u op video tientallen dode Oekraïense troepen, sommigen met reusachtige stukken granaatscherven die uit hun opengebarsten schedels steken – waarschuwing, ZEER SCHOKKEND!:

Juist vanmorgen (vrijdag) meldde Zelensky Adviseur Alexey Arestovich op tv “DE STAD LYMAN IS VERLOREN”.

Hij zei verder: “Volgens de berichten is de stad Liman verloren gegaan. De manier waarop het Russische leger het veroverd heeft, toont aan dat er zeer getalenteerde commandanten zijn, en dit toont het verhoogde niveau van de operationele leiding en de vaardigheden van het Russische leger.”

Inwoners van Krasny Liman melden de terugtocht van de Oekraïense strijdkrachten uit de zuidelijke buitenwijken van de stad en het station, in de omgeving waarvan sinds gisteren hevige gevechten aan de gang waren.

Een ander Oekraïens bataljon heeft moeten muiten om hun eigen leven te redden. Op de korte video hieronder zien we ze uitleggen waarom ze gevlucht zijn:

HIERONDER ZEGT EEN OEKRAÏENSE KRIJGSGEVANGENE DAT ZIJN COMMANDANT HEN VERLIET “VOOR EEN VERGADERING” EN NOOIT MEER TERUGKWAM!

Telkens weer worden verhalen herhaald over hoe commandanten hun ondergeschikten op het slagveld achterlaten en vertrekken “voor een vergadering.” En geen enkel kwaad woord over het feit dat ze in een krijgsgevangenenkamp vastgehouden worden.

In de buurt van Odessa is vannacht een Oekraïens militair vrachtvliegtuig neergeschoten. Al de door het westen geleverde militaire wapens zijn vernietigd. Hier is de plaats van de crash:

Intussen wordt het snel duidelijk dat de westerse militaire hulp aan Oekraïne, gestolen wordt en omgeleid wordt om in Servië op de zwarte markt verkocht te worden!!! Meer dan TWEEHONDERD van de ManPad grond-lucht, man-draagbare luchtafweerwapens, zijn nu in Servië te koop. Hiertoe behoren ook Amerikaanse STINGER-raketten!

Erger nog, op de zwarte markt worden ook allerlei andere oorlogswapens aangeboden, waaronder mortieren, raketgranaten, landmijnen en pantserdoorborende munitie, en wel in zulke grote hoeveelheden, dat de smokkelaars zelfs geen plaats meer kunnen vinden om hun gestolen waar op te slaan. Het lijkt wel een terroristenbazaar; waar iedereen alle wapens kan gaan kopen die hij maar wil!

De Oekraïners zijn letterlijk de door het westen geleverde wapens aan het STELEN, zodat zij ze op de zwarte markt kunnen verkopen en het geld in hun eigen zak kunnen steken.

Tot zover de veertig miljard aan hulp van de V.S. die door het Congres is goedgekeurd. Het is zeer waarschijnlijk dat een groot deel van die hulp al gestolen is.

Misschien zijn de hierboven gemelde feiten de reden waarom president Zelensky vandaag tegen zijn landgenoten zei: “Oekraïne staat niet te popelen om met de Russische Vladimir Poetin te praten, maar dat het de realiteit onder ogen moet zien dat dit waarschijnlijk nodig zal zijn om de oorlog te beëindigen.”

Veel mensen beginnen zich te realiseren dat de enige woorden die Zelensky binnenkort tegen Poetin zal kunnen zeggen zijn: “Oekraïne geeft zich over.”

UPDATE 3:55 PM EDT –.

De Minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne onthult dat hij NU te horen heeft gekregen dat hij met Rusland moet onderhandelen om de oorlog te beëindigen . . (Verhaal hier)

Ratten ontvluchten het zinkende schip, voormalige president van Oekraïne betrapt bij grens om Oekraïne te ontvluchten

De voormalige president van Oekraïne, Petro Porosjenko, staat bij de Rava-Russkaja controlepost van de douane van Lvov en probeert in een Range Rover voertuig Oekraïne te verlaten naar Polen.

Het Openbaar Ministerie in Kiev heeft de uitvaardiging aangekondigd van een aanhoudingsbevel voor de voormalige voorzitter van het Grondwettelijk Hof van Oekraïne, Oleksandr Tupytskiy, op beschuldiging van… het ontvluchten van Oekraïne.

Goh, als Oekraïne de oorlog echt aan het winnen is, waarom zijn al die topmensen dan op de vlucht?

O, misschien wel hierom:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER Volg Frontnieuws op Telegram

Zie ook :