Wat de media je niet vertelt! "Revealing Ukraine", Oliver Stone op z'n best

Datum:
 • zondag 17 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De documentaire Revealing Ukraine uit 2019 onderzoekt hoe Oekraïne er vijf jaar na de Maidan-revolutie voor staat.   Zie hier


  De documentaire Revealing Ukraine uit 2019 onderzoekt hoe Oekraïne er vijf jaar na de Maidan-revolutie voor staat. Met Oliver Stone als interviewer en onder andere de Russische president Vladimir Poetin als ondervraagde, geeft dit vervolg op Ukraine on Fire een ontluisterende inkijk achter de coulissen van het politieke steekspel.

  De oorlog in Oekraïne – met de eenzijdige berichtgeving daarover in de media – maakt duidelijk hoe belangrijk het is om álle perspectieven te begrijpen, voordat je ergens een oordeel over vormt. Daar levert deze docu een zinvolle bijdrage aan.

  Nasleep van de revolutie

  Na de Maidan-revolutie was Oekraïne regelmatig in nieuws, maar wat veranderde er voor het leven van de bevolking? Waarom woedde er een burgeroorlog in het oosten van het land? En hoe is het mogelijk dat zo'n onrustig derdewereldland als het huidige Oekraïne zich succesvol bemoeide met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016? Deze en andere vragen worden beantwoord in Revealing Ukraine.

  Poetin en Medvedchuk

  In de film spreekt Oliver Stone uitgebreid met de Oekraïense politicus Viktor Medvedchuk; de oppositieleider die onlangs werd gearresteerd, nadat eerder zijn politieke partij werd verboden. Stone interviewt ook Vladimir Poetin over de situatie in Oekraïne. Ze wisselen van gedachten over de oorzaken van het conflict en dragen suggesties aan voor mogelijke oplossingen. De kijker wordt een blik achter de schermen van het echte machtsspel gegeven, op een manier die in de reguliere media niet voorkomt.

  De documentaire is Nederlands ondertiteld. Kijk ook naar Ukraine of Fire.


  Over stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.


  Wat de media je niet vertelt! 

  "Revealing Ukraine", Oliver Stone op z'n best


  Redactie blckbx

  copied!

  0 reacties :

  Een reactie posten