‘Raketaanval op treinstation in Oekraïense stad Kramatorsk was false flag-operatie’

Datum:
 • vrijdag 8 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Ook de Duitse journalist Alina Lipp stelt dat het gaat om een Oekraïense Tochka-U-raket.


  Robin de Boer 8-4-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:54

  Bij een raketaanval op het treinstation van Kramatorsk in Oost-Oekraïne zijn volgens Oekraïne tientallen mensen om het leven gekomen.

  Burgers stonden naar verluidt op het station te wachten tot ze naar veiliger delen van het land konden vertrekken. Het station zou zijn geraakt door twee raketten. Volgens Rusland gaat het om een false flag-operatie, schrijft Summit News.

  De Oekraïense president Zelenski heeft Rusland omschreven als ‘een kwaad’ dat geen grenzen heeft, in reactie op de raketaanval op het treinstation. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat Rusland een raketaanval op het station heeft uitgevoerd.

  Alleen gebruikt door Oekraïense troepen

  Het ministerie vermeldt dat het type raket dat gebruikt is bij de aanval alleen door het Oekraïense leger wordt ingezet. Bij het treinstation zijn fragmenten gevonden van een Tochka-U-raket, die alleen wordt gebruikt door Oekraïense troepen, aldus het ministerie.

  Ook de Duitse journalist Alina Lipp stelt dat het gaat om een Oekraïense Tochka-U-raket. Eenzelfde raket kwam twee weken geleden neer in het centrum van Donetsk. Bij die aanval kwamen 27 burgers om het leven.

  30 keer beschoten

  Militieleider Edoeard Basoerin van de volksrepubliek Donetsk zei dat Oekraïne de aanval heeft georganiseerd. Hij sprak van een ‘provocatie’. De volksmilitie zei ook dat het raketsysteem uit de Sovjettijd niet wordt gebruikt door de strijdkrachten van de volksrepubliek Donetsk, volksrepubliek Loehansk of Rusland, maar wel wordt ingezet door Oekraïense militanten.

  De volksmilitie voegde toe dat Oekraïense troepen het gebied eerder op de dag tot 30 keer toe hebben beschoten.

  Ook het opschrift van de raket is verkeerd vertaald. De boodschap is: ‘we vuren deze raket af namens de kinderen’ en niet ‘deze raket is bedoeld voor kinderen’.


  Waarschuwing: de beelden kunnen als heftig worden ervaren.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  0 reacties :

  Een reactie posten