Kabinet gaat noodwet met zeer forse bevoegdheden gebruiken: ‘Me debiel geschrokken’

Datum:
 • zondag 3 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Me debiel geschrokken.”


  Robin de Boer 3-4-2022  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:58

  Kamerlid Pieter Omtzigt wijst erop dat de Wet verplaatsing bevolking gebruikt gaat worden. Deze wet is vastgesteld in 1952 en heeft als doel bij oorlog of oorlogsgevaar regels te stellen voor het verplaatsen van de bevolking. Omtzigt stelt dat het gaat om een wet met ‘zeer forse bevoegdheden’.

  Enkele passages uit de wet: “De burgemeester van een geheel of ten dele te ontruimen gemeente kan voor elk transport van af te voeren bevolking een of meer transportleiders aanwijzen.”

  “Deze wet is tevens van toepassing op volksverplaatsingen op grote schaal.”

  “Onze Commissaris in de provincie en de burgemeester kunnen bepalen, welk gebied voor ontruiming in aanmerking komt, wie verplicht is dit te verlaten en wie verplicht is tot achterblijven.”

  Woonruimte

  “De burgemeester kan ten behoeve van verplaatste en te verplaatsen personen hetzij het beschikbaar stellen in gebruik van woonruimte, gebouwen en andere onderkomens, zo nodig met inventaris, hetzij onderbrenging, al of niet met onderhoud, vorderen.”

  “Onze Minister van Binnenlandse Zaken of een door deze aangewezen autoriteit kan in het belang van de volksgezondheid, dan wel met het oog op de gezondheid, de leeftijd of het gedrag van de verplaatste persoon, aan deze, en zo nodig ook aan degenen die met hem samenwonen, een bijzondere verblijfplaats aanwijzen en het verblijf aldaar aan voorschriften onderwerpen.”

  Wat is dit nu weer?

  Columnist Marianne Zwagerman schreef na het lezen van de wet: “Me debiel geschrokken.”

  Uitgeverij De Blauwe Tijger twittert: “U dacht dat lockdowns het einde waren? Het omgekeerde mag nu ook; sinds gisteren kan iedere burgemeester in dit land uw huis of ruimte vorderen voor Oekraïners.”

  “Wat is dit nu weer? Ze mogen gemeentes ontruimen als dat zo uitkomt?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

  Maldense jongeren moeten hun woning binnen een maand uit voor Oekraïense vluchtelingen.  4 reacties :

  Someone zei

  Verschrikkelijk. Binnenkort zullen wij wel op transport worden gezet.Ik snap ook niet dat Nederlandse bevolking er niks tegen heeft gedaan. Ze wisten het en ze waren gewaarschuwd.

  Anoniem zei

  Someone, het Nederlandse volk is inmiddels zo geïndoctrineerd en dom geworden dat ze geen flauw benul heeft van wat er allemaal speelt.
  Iedere dag de Telegraaf, NRC, Volkskrant, AD, enz. lezen en dan om 20.00 uur nog even het journaal kijken en de mensen denken dat ze weer van alles op de hoogte zijn. Dat ze massaal belazerd worden hebben ze al niet eens meer door.

  Anoniem zei

  is dit fake ?

  Anoniem zei

  Anoniem 3, lees de wet er maar even op na. Dit kabinet van Globalisten zal er alles aan doen om binnen niet al te lange tijd de autochtone bevolking te vervangen door Zogenaamde Oekraïners en Afrikanen.
  De mensen uit de Noordkop moeten eens informeren naar het aantal Oekraïners dat hier ruim voor de oorlog al bij de boeren voor een grijpstuiver (zwart) aan het werk was omdat er in Oekraïne geen werk was. Vraag uzelf ook eens af hoe het kan dat er na de staatsgreep in 2014 in Oekraïne opeens een komiek (Zelenski) die kort daarvoor nog als vrouw verkleed op hoge hakken zijn geld verdiende in de theaters en nu 11 miljard op diverse buitenlandse banken heeft staan. Het werk wat er al was werd slecht betaald en de winsten verdwenen in de zakken van de super rijken aldaar. Dan moet men zich eens gaan afvragen hoe het kan dat de inwoners hun land verlaten om elders te werken terwijl nu zogenaamd heel de EU afhankelijk is van graan, zonnebloemolie, olie, gas en noem maar op uit datzelfde land
  Als er op dergelijk grote schaal geproduceerd zou zijn zouden er heel veel arbeidskrachten nodig zijn, maar we krijgen dag in dag uit misleidende verhalen te horen van Politiek en Media.

  Een reactie posten