Helikopter met buitenlandse huurlingen neergeschoten boven Mariopol – Frankrijk schuimbekt

Datum:
  • zaterdag 9 april 2022
  • in
  • Categorie:
  • Volgens officiële informatie op de website van het Ministerie van de Russische Luchtmacht is een recente poging om hooggeplaatste leden van Azov en buitenlandse huurlingen uit Mariopol te evacueren mislukt, meldt Unser Mittel Europa.


    9-4-2022

    De missie had een slechte start en de kans op succes was sowieso erg klein.

    Frankrijk ontmaskerde zichzelf als het meesterbrein

    Nadat 2 Oekraïense helikopters de staalfabriek Azovstal in Mariupol hadden verlaten, werden zij neergeschoten door Russische eenheden. Aan boord van de twee helikopters bevonden zich leiders van het Azov bataljon die in de fabriek verborgen werden gehouden.

    Nadat de Russische verkenners, duidelijk goed geïnformeerd, de twee helikopters met inzittenden van Azov hadden uitgeschakeld, kwamen er interessante dingen aan het licht.

    Het moet voor iedereen duidelijk zijn geweest dat deze “wanhopige evacuatiepoging” van meet af aan weinig kans van slagen had.

    De vraag rees waarom Oekraïne zijn schaarse “luchtmachtmiddelen” op het spel had gezet voor een dergelijke “zelfmoordmissie”.

    Zoals uit de brokstukken en overblijfselen na het neerstorten zou blijken, was niet alleen Azov-personeel aan boord van de helikopters. Volgens het Russische leger en zoals blijkt uit “bevindingen uit het wrak” (zie video), zouden ook twee officieren van de Franse militaire inlichtingendienst Direction Générale de la Sécurité Extérieure (DGSE) aan boord zijn geweest. Onder de slachtoffers waren ook 13 huurlingen uit Zuid-Afrika, Tanzania en Marokko die kennelijk heimelijk ter plaatse optraden.

    Frankrijk had veel te verbergen

    Volgens Russische bronnen had president Macron in de aanloop naar het neerhalen van de helikopter president Poetin “bestookt” met telefoontjes. Hij wilde formeel toestemming “afdwingen” voor een zogenaamde “humanitaire” evacuatie uit Mariupol met de hulp van Franse en Griekse troepen.

    Alleen al omdat Rusland zijn eigen humanitaire corridors had gecreëerd, klinkt dit verzoek, dat door Frankrijk en Griekenland is uitgevoerd, meer dan absurd.

    De achtergrond van dit verzoek moet dus duidelijk de evacuatie van de huurlingen zijn.

    Na de mislukte interventie en de mislukte evacuatie ontsloeg Emanuel Macron zijn hoofd van de DGSE, Éric Vidaud. Als reden werd opgegeven dat hij “de situatie in Oekraïne niet juist had ingeschat”. Macron getuigde slechts van zijn gebrek aan deskundigheid.

    De huurlingen uit diverse andere naties, in dit geval Zuid-Afrika, Tanzania en Marokko, die hoogstwaarschijnlijk niet alleen bij deze operatie werden ingezet, zullen mogelijk ook antwoorden verwachten van Macron en zijn DGSE over deze haarfijne “zelfmoordploeg”.

    Dit alles gaat uiteraard volledig voorbij aan de mainstream media, die in het beste geval kunnen worden geclassificeerd als minstens even ongeïnformeerd als de DGSE.


    Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

    Telegram: t.me/dissidenteen

    Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:




     






    0 reacties :

    Een reactie posten