Golf van verontwaardiging nadat Willem Engel opnieuw wordt gearresteerd: ‘Welkom in de dictatuur’

Datum:
 • zondag 3 april 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •   Weer een zeer discutabele gang van zaken,” reageert journalist Annelies Strikkers.


  Robin de Boer 3-4-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:33

  Viruswaarheid-voorman Willem Engel is zondag opnieuw aangehouden. Het OM laat weten dat hij is gearresteerd omdat hij ‘zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden die waren gesteld bij zijn vrijlating’.

  Engel kwam woensdag vrij nadat hij was opgepakt wegens het plaatsen van ‘opruiende coronagerelateerde berichten’. Zijn voorarrest werd geschorst onder de voorwaarde dat hij zich zou onthouden van uitingen op social media. Engel was op weg naar een coronaprotest in Nijmegen.

  De arrestatie veroorzaakt een golf van verontwaardiging. “Politie wederom gemaskerd, legitimeren zich niet, doen Engel handboeien om terwijl hij gewoon meewerkt, kunnen of willen niet zeggen naar welke locatie hij vervoerd wordt. Weer een zeer discutabele gang van zaken,” reageert journalist Annelies Strikkers.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Hand op hun wapens

  “Treurig dat er mensen zijn die dit normaal vinden,” zegt regisseur Dick Maas. Ondernemerscoach Fiona Zwart voegt toe: “Het ware gezicht van de macht wordt elke dag meer zichtbaar.”

  “Ik heb niks met Engel, alleen dit is wel een bijzonder optreden van de politie,” constateert Jan Roos. Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols schrijft dat Engel ‘werd klemgereden door agenten die hun hand op hun wapen hadden’, allemaal onder toeziend oog van zijn vriendin.

  “Dissidenten hebben in Nederland spreekverbod. Dit regime duldt geen tegenspraak. Vroeg of laat zit je in een politiecel. Mensen die denken dat er niets aan de hand is, maak je borst maar nat,” waarschuwt Pols. “Welkom in de dictatuur.”

  Discriminatie op basis van politieke gezindheid

  Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vindt dat de arrestatie neigt naar discriminatie op basis van politieke gezindheid. Hij wijst erop dat Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, volgens het tv-programma Brandpunt Reporter het mediaverbod dat hem werd opgelegd bewust en in samenspraak met zijn advocaat had geschonden.

  Van der Graaf hoefde niet opnieuw de gevangenis in: uit onderzoek van de reclassering bleek dat hij de voorwaarden die hoorden bij zijn vrijlating ‘niet had overtreden’.

  Van Meijeren: “Politieke medestander erkent doelbewust contactverbod met media te schenden en blijft vrij.” Over Engel zegt het Kamerlid: “Politieke tegenstander houdt zich aan voorwaarde om geen social media-uitingen te doen en wordt toch opgesloten.”

  Daarnaast hadden de agenten zich volgens Van Meijeren wel degelijk moeten legitimeren. Toen Engel hen verzocht zich te legitimeren, was de reactie: “Dat hoeft niet.”


  0 reacties :

  Een reactie posten