Europese gasimporteurs overstag, Russisch gas wordt in roebels betaald

Datum:
 • donderdag 28 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Chanteren loont en dit mogen wij als een nederlaag beschouwen.
  Europese gasimporteurs overstag, Russisch gas wordt in roebels betaald  28-4-2022

  Europese gasimporteurs overstag, Russisch gas wordt in roebels betaald

  Poetin heeft zijn zin omdat de Europese gasimporteurs lijken te zwichten voor zijn eis om Russisch gas in roebels te betalen. De gasimporteurs lijken eieren voor hun geld te kiezen. Chanteren loont en dit mogen wij als een nederlaag beschouwen.

  Volgens de Financial Times lijken de grootste Europese gasimporteurs overstag te gaan om Russisch gas af te gaan rekenen in roebels. Er worden namelijk voorbereidingen getroffen om tot betalingen te gaan in roebels. Het zal gaan om de Duitse gasimporteur Uniper en het Oostenrijkse OMV. In Hongarije en Slowakije zijn gasimporteurs ook bezig met het openen van roebelrekeningen bij Gazprombank in Zwitserland, om via deze bankrekeningen het gas te betalen.

  Veel westerse landen weigeren om het Russische gas in roebels te betalen omdat dit in strijd met de contractuele afspraken en de sancties tegen Rusland zou zijn. De EU wil eensgezind zijn in het afwijzen van de eis uit het Kremlin. Doordat de gaskraan naar Polen en Bulgarije gisteren dicht werd gedraaid lijkt daar verandering in te komen. Hongarije liet gisteravond weten overstag te gaan omdat zij zich gedwongen voelt om aan de Russische eis te voldoen.

  Poetin wil dat zijn gas in roebels wordt betaald om de roebel op te krikken. De roebel is in verhouding met de dollar minder waard. Wanneer Russische grondstoffen in roebels worden afgerekend zal dit een waardevermeerdering voor deze munt opleveren. Natuurlijk is dit politieke chantage en bedoeld om onrust en verdeeldheid te zaaien. Laat dit maar aan de Machiavellian Poetin over hij beheerst het spel van verdeel en heers in de vingerpuntjes. Door de softe opstelling van het westen hebben we het nakijken.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven! 

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Niet de Roebel wordt meer waard t.o.v. goud, maar de dollar en Euro worden ca. 30% minder waard. En dat is ca. net zo veel als de indexering van 20 jaar pensioen uitkeringen.

  Een reactie posten