Enorme tik voor Habeck uit Qatar: “Duitsland moet achteraan aansluiten”

Datum:
 • zondag 3 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “energie partnerschap” ......
  Enorme tik voor Habeck uit Qatar: “Duitsland moet achteraan aansluiten”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Eigenlijk wilde de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck (Groenen), in Qatar het grote “energie partnerschap” uitroepen. Maar dat werd niets – Qatar heeft na Habeck´s terugkeer naar Duitsland uitdrukkelijk onderstreept dat het “energie partnerschap” er niet zou komen. In de Belgische economische krant “L´Echo” benadrukte de minister van Energie van Qatar, Al-Kaabi, in eigen persoon: “Russisch gas kan op dit moment niet vervangen worden.”

  De minister werd echter nog duidelijker. Voor Al-Kaabi zijn de Europeanen namelijk zelf schuldig aan hun probleem, omdat ze niet eerder de technologie van vloeibaar gas zouden hebben toegepast. “Europa heeft zich jarenlang van lng afgewend. Europese regeringen hebben olie- en gasondernemingen ertoe opgeroepen zich te concentreren op hernieuwbare energieën. In combinatie met de Covid-19-pandemie en de oorlog in de Oekraïne heeft deze situatie de prijzen de hoogte in gedreven.”

  Nu zou diegene bediend worden, die de gestegen prijzen kan betalen en bovendien over de desbetreffende infrastructuur beschikt. “Iedereen in de hele wereld die gas koopt, komt voor extra leveringen naar Qatar”, bericht de minister van Energie. Duitsland zou achteraan moeten aansluiten, en dit zou overduidelijk aan Habeck zijn meegedeeld.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten