D66 kondigt uitkoop boeren aan: "We kunnen een grote slag slaan"

Datum:
 • zaterdag 2 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • D66 heeft aangekondigd dat de uitkoop van boeren gaat beginnen. 'Boeren worden uitgekocht vanwege hun grote bijdrage aan de stikstofuitstoot in Nederland. Hoe sneller een boer stopt, hoe meer geld de boer ontvangt.', schrijft de partij. Critici menen dat dit een gevolg is van jarenlang falend beleid.


  02 April 2022 door Bart Reijmerink:  NieuwRechts 


  Volgens D66 is de uitkoop van boeren noodzakelijk om de stikstofcrisis te bestrijden. Op de website van de partij schrijft Kamerlid Tjeerd de Groot dat de sociaal-liberalen op deze manier de belofte houden om de stikstofcrisis op te lossen.


  “D66 houdt het kabinet aan de belofte dat het de stikstofcrisis oplost. De kwaliteit van het water en de natuur is ontzettend slecht in Nederland. De meeste uitstoot komt van de Nederlandse veeteelt. Als boeren verleid worden hun bedrijf te verkopen, kunnen we een grote slag slaan. Op deze manier kan de natuur herstellen en kunnen we weer bouwen.”

  Op Twitter is niet iedereen blij met dit nieuws. Volgens critici is het uitkopen van boeren het gevolg van wanbeleid vanuit Den Haag.

  BBB-leider Caroline van der Plas zet vraagtekens bij de dubbelzinnige houding van de VVD. De partij zit samen met D66 in het kabinet en een VVD-minister is verantwoordelijk voor de stikstofcrisis. De VVD in de Tweede Kamer zegt nu iets anders dan een VVD'er in het kabinet.

  0 reacties :

  Een reactie posten