Wob-onthullingen: coronaminister De Jonge sloeg advies RIVM in de wind, wat bezielde hem?

Datum:
 • woensdag 9 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het was handjeklap aan de politieke top, die zich verschuilde achter ‘de wetenschap’,..........


  Robin de Boer 9-3-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:14

  Twee jaar lang werd de virusangst aangewakkerd met allerlei coronacijfers, zogeheten ‘signaalwaarden’. Uit vrijgekomen Wob-documenten blijkt dat dit vaak politieke keuzes waren zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

  Het was handjeklap aan de politieke top, die zich verschuilde achter ‘de wetenschap’, constateert data-analist Daniël van der Tuin.

  Eén van die signaalwaarden was het aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners. De signaalwaarden werden gekoppeld aan maatregelen of juist versoepelingen. Er wordt in de stukken opgemerkt dat het aantal positieve testen op zich niets zegt en zeer gevoelig is voor bias.

  Onbespreekbaar

  Toch werd voorgesteld om te kiezen voor een signaalwaarde van 7 per 100.000 inwoners. “Dat lijkt me wel wat,” aldus iemand van het ministerie van Volksgezondheid.

  Het RIVM zei de keuze voor de signaalwaarde niet te steunen ‘en zal hier dus ook geen verantwoordelijkheid voor willen in de toekomst’. Tegen het advies van het RIVM in nam het ministerie van Volksgezondheid de politieke keuze om de signaalwaarde op 7 per 100.000 te zetten.

  Het RIVM-voorstel om te werken met het aantal positieve testen als percentage van de afgenomen testen was voor toenmalig zorgminister De Jonge ‘onbespreekbaar’.

  De Jonge hield cruciale data geheim

  Van der Tuin twittert: “Positieve testen in absolute aantallen uitdrukken, zegt werkelijk niets. Dat werd al sinds het begin van de ‘pandemie’ door critici aangestipt. Nu blijkt dat De Jonge zelf aanstuurde op absolute aantallen en het advies van het RIVM in de wind sloeg. De vraag is wat de minister bezielde.”

  “Hieruit blijkt andermaal dat de hoogste baas het voor het zeggen heeft en instituten overrulet. Dezelfde minister De Jonge hield cruciale data geheim omdat we ‘vertrouwen moeten hebben in instituten’,” merkt Van der Tuin op.

  Uit de Wob-documenten blijkt dat ook het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, geen wetenschappelijke onderbouwing heeft voor de signaleringswaarde.  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hieruit blijkt dat een tribunaal meer dan op zijn plaats is. Als je willens en wetens ondanks wetenschappelijke adviezen, je eigen mening of die van de WHO/WEF vrienden uitvoert dan kan het niet anders of een rechtbank moet hierover oordelen. Natuurlijk geen Nederlandse Rechtbank want dat zijn allang geen onafhankelijke rechtbanken meer, maar een echt onafhankelijke rechtbank, ook wel tribunaal geheten. Of een dergelijke rechtbank te vinden is zal een wereldwonder blijken.

  Een reactie posten