Veertien bedrijven willen zich op Kooyhaven vestigen op tien hectare grond. De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld voor onder andere de riolering op het terrein

Datum:
 • dinsdag 8 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER

  Er zijn veertien gegadigden voor een plek op bedrijventerrein Kooyhaven. Zij willen gezamenlijk tien hectare grond afnemen. Dat zegt havenwethouder Kees Visser.


  Delano Weltevreden 8-3-2022


  De wethouder zegt dat met de veertien gegadigden gesprekken worden gevoerd. Maandagavond heeft de gemeenteraad een kleine 5.3 miljoen euro aan Port of Den Helder beschikbaar gesteld voor onderhoudswerkzaamheden aan onder andere de Van Kinsbergenbrug en het vervangen en herstellen van damwanden in de Boatex. In de specificatie was ook negen ton opgenomen voor de inrichting van Kooyhaven. Dat geld wordt onder meer gestoken in de riolering van het terrein.

  D66 wilde die negen ton eruit halen en reserveren voor onderhoud van onder meer kades. Volgens fractievoorzitter Henk Mosk is dat zuiver en in lijn met het rapport van Panteia. De onderzoekers adviseren de gemeenteraad om de gronden op Kooyhaven en Kooypunt weg te halen bij het havenbedrijf en onder te brengen in een ontwikkelbedrijf. Port of Den Helder moet zich richten op de kernactiviteit, de Helderse haven, zegt Panteia.

  Geen goed idee

  CDA-fractievoorzitter Harmen Krul vindt dat geen goed idee. Het maakt volgens hem niet uit wie de inrichting van Kooyhaven uitvoert, het moet gebeuren.

  Wethouder Visser zegt dat de negen ton nodig is om het vestigingsklimaat op Kooyhaven te verbeteren zodat het makkelijker wordt om geĆÆnteresseerde bedrijven over de streep te trekken.

  De gemeenteraad heeft het onderzoeksrapport van Panteia goedgekeurd. Aan burgemeester en wethouders is gevraagd uiterlijk in het derde kwartaal van dit jaar met het havenbedrijf een onderhoudscontract af te sluiten voor onderhoud van onder andere bruggen en kades. Ook moet het college het onderbrengen van gronden op Kooyhaven en Kooypunt in een ontwikkelbedrijf onderzoeken. 

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het terrein ligt al jaren leeg bij en nu zouden er opeens 14 gegadigden zijn?
  Beetje doorzichtig flauwe kul verhaal van de wethouder om de kosten weer op de burgers te kunnen verhalen.

  Een reactie posten