Thierry Baudet: ‘Stem woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen! Dat is de beste manier om kiesfraude te voorkomen’

Datum:
 • maandag 14 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  “Daarom willen we iedereen adviseren om daadwerkelijk de zestiende te gaan stemmen, en niet eerder,”


  Michael van der Galien 14-3-2022


  Thierry Baudet: ‘Stem woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen! Dat is de beste manier om kiesfraude te voorkomen’

  FVD-leider Thierry Baudet roept de achterban van zijn partij op om niet al op maandag of dinsdag te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar echt op woensdag. Dat is dus op de officiële verkiezingsdag. Hij adviseert mensen dit omdat dit in zijn ogen de kans op kiesfraude vermindert.

  In een video die FVD op Twitter heeft gezet zegt partijleider Thierry Baudet dat de achterban er verstandig aan doet op verkiezingsdag zelf te stemmen. In principe kan er al gestemd worden op maandag en dinsdag – ‘vroegstemmen’ – maar hij vindt het onverstandig om dat daadwerkelijk te doen. De reden, aldus Baudet, is dat het lang niet altijd duidelijk is wat er gebeurt met de vroeg uitgebrachte stemmen; wie ze in de gaten houdt, of ze wel allemaal geteld worden, en zo verder.

  FVD, legt Baudet uit, wilde waarborgen van het kabinet dat de vroeg uitgebrachte stemmen allemaal veilig bewaard worden. Zijn partij wil het bewaren van de stemmen “transparant maken zodat we zeker weten met zijn allen dat er niet gefraudeerd zou kunnen gaan worden. We hebben dat natuurlijk in de Verenigde Staten gezien: uiterst schimmige praktijken. We zijn daar heel bezorgd om.”

  “Daarom willen we iedereen adviseren om daadwerkelijk de zestiende te gaan stemmen, en niet eerder,” aldus Baudet. “Want als je op maandag de veertiende stemt dan blijft jouw stem een nacht en dan nóg een hele nacht in die container [liggen]. Die container wordt op een bepaalde plek bewaard. Je weet niet wat ermee gebeurt. Dus ga de zéstiende stemmen, op de dag zelf.”

  Kiesfraude

  Daarnaast zegt Baudet tegen zijn achterban dat ze er ook bij moeten zijn “als de stemmen geteld worden. Dat mág gewoon. Ze kunnen burgers niet weigeren als je naar hem stemlokaal gaat.” In sommige gemeenten moet je je dan ’s morgens aanmelden, “dat wisselt per stemlokaal, maar je hebt het recht om erbij te zijn. Doe dat ook. Laat je zien.”

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  De reden dat hij dit zegt is, aldus Baudet, “hoe meer getuigen, hoe meer mensen erbij zijn, hoe groter de kans dat het stemmentellen eerlijk verloopt; dat we een eerlijke uitslag krijgen van die ontzettend belangrijke gemeenteraadsverkiezingen.”

  Tenslotte sluit hij af door te zeggen dat FVD “ontzettend veel verwacht” van de gemeenteraadsverkiezingen en dat er “ontzettend veel op het spel staat.”

  DDS

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Waar blijven deze stembussen in de nachten?
  Wie ziet hier op toe?

  Anoniem zei

  Ik heb als teller meegemaakt op het stembureau in Westerland dat een vrouwelijke Collega de stembiljetten met daarop de stem voor de PVV op het stapeltje van Groen Links had gelegd. De biljetten worden later wel weer gecontroleerd(als het goed is), maar je hoeft maar een paar gelijkgestemden te hebben en er klopt al helemaal niets meer van.

  Anoniem zei

  Ik heb meegemaakt in de Ontmoeting dat stemmentellers (van de gemeente) de pakken biljetten *IN DE STEMHOKJES* NEER GINGEN LEGGEN zodat ze niet moesten te bukken.  Het probleem hier was: IN DE STEMHOKJES HINGEN OOK NOG DE RODE STEMPOTLODEN.
  Toen ze hierop werden aangesproken reageerden ze als door een wesp gestoken.

  Weten zij veel............

  Anoniem zei

  Een keer gecontroleerd in het bejaardenhuis te Wieringerwaard.

  Iedere keer als er een PVV stembiljet langs kwam kwamen er van verschillende kanten kots en afkeurgeluiden.

  Niemand keurde dit af. Maar dan ook niemand!

  En dit gebeurde door de plaatselijke ik zal maar zeggen plattelandsvrouwen.

  De volgende keer neem ik geluidsapparatuur mee.

  Een reactie posten