Politieagent vertrekt na coronakritiek: ‘Buigen voor de waanzin kan ik gewoon niet’

Datum:
 • woensdag 16 maart 2022
 • in
 • Categorie:
 •  De oud-militair is fel tegen de coronamaatregelen.  Robin de Boer 16-3-2022

  NineForNews.nl
  00:00 / 01:57

  Politieagent Brian Geertshuis, lijsttrekker van Forum voor Democratie in Hengelo, heeft na 12 dienstjaren ontslag genomen. “Na alle ophef was ik beland in een onhoudbare situatie,” schrijft hij in een bericht op LinkedIn.

  “Je uitspreken tegen de ontelbare aantoonbare leugens van de afgelopen twee jaar maakt je een doelwit van het stinkende, rottende gezwel van deze tijd: de media,” zegt Geertshuis, die in goed en respectvol overleg zelf de beslissing heeft genomen zijn ontslag in te dienen.

  Ook met de nazi’s gebeurde dat

  “De politie is (nog) niet daar waar ik al ben,” schrijft hij. “Ik neem bijzondere herinneringen mee uit één van de mooiste episodes uit mijn leven en laat fantastische collega’s achter, maar buigen voor de waanzin kan ik gewoon niet. Er gaan andere mooie dingen komen. En het bastion van de weerstand, welke wij met ons allen op gaan richten, zal veel van mijn energie gaan kosten.”

  De oud-militair is fel tegen de coronamaatregelen. “Ik kijk uit naar de dag dat deze smeerlappen die deze waanzin over ons uitrollen met de kop op het hakblok liggen. Ook met de nazi’s gebeurde dat uiteindelijk,” schreef Geertshuis op een forum voor Porsche-liefhebbers over de beleidsmakers. Hij liet zich op het forum ook kritisch uit over de coronavaccinaties.

  Beeldspraak

  De politieagent liet aan 1Twente weten dat hij geen spijt heeft van zijn toenmalige woordkeuze. “Het gaat hier om beeldspraak. Natuurlijk wil ik niet letterlijk dat mensen worden onthoofd, dat zou natuurlijk ridicuul zijn. Ik sprak de wens uit dat de verantwoordelijken voor dit desastreuze coronabeleid ter verantwoording worden geroepen.”

  “Ik zou nooit oproepen tot geweld en dat keur ik natuurlijk resoluut af,” benadrukte Geertshuis.

  0 reacties :

  Een reactie posten