Oekraïne: Wanneer duizenden nazi´s plotseling goed zijn en door het Westen ondersteund worden

Datum:
 • woensdag 2 maart 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Hoe deze misdadigers bij ons gebagatelliseerd worden, .......
  Oekraïne: Wanneer duizenden nazi´s plotseling goed zijn en door het Westen ondersteund worden


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Terwijl bij ons de strijd tegen Hitler steeds intensiever wordt gevoerd hoe langer hij en zijn Derde Rijk niet meer bestaan, en hier achter elke struik ondertussen weer een “nazi” loert, draait men mediaal de schakelaar direct weer van “antifascisme” om naar fascisme als het er om gaat Amerikaanse belangen in de Oekraïne te volgen. Ook al is dat met bekennende neonazi´s en fascisten.

  In de bijdrage hieronder willen we laten zien dat het geenszins alleen maar een paar nazi-idioten, zoals bij ons, zijn die in de Oekraïne huishouden, maar duidelijke en getalsmatig niet onbelangrijke fascisten, die daar al jaren worden losgelaten op de Russische bevolking.

  Hoe deze misdadigers bij ons gebagatelliseerd worden, willen we aan de hand van een voorbeeld laten zien, dat zaterdag in de Oostenrijkse “Kronenzeitung” te vinden was. Daar beschrijft de columnist Kurt Seinitz bagatelliserend het gevaar. Het knoeiwerk van deze propagandist klinkt dan als volgt:

  De chef van het Kremlin wil nu overgaan tot een ´denazificatie´. Waar? Nee, niet in het Kremlin, maar in de Oekraïne, waar ´fascisten aan de macht zijn´. […] Net zoals in elke democratie houdt helaas ook in de Oekraïne nazi-tuig huis. Diens overdrijving door de Kremlin-propaganda mist zeker niet haar uitwerking bij veel Russen die nazi-slachtoffers in hun familiegeschiedenis hebben. Zo hoopt Poetin de mensen bij de zaak te kunnen houden.”

  Laten we eens kijken of Poetin werkelijk “overdrijft”, of dat de nazi´s daar werkelijk zo zijn “zoals in elke democratie”.

  Van Maidan tot Azov – tegen pro-Russische separatisten

  In het kader van de Euromaidan-protesten werd in 2014 het beruchte “Azov”-regiment opgericht – een rechts-extreem bataljon vrijwilligers, dat in het Oekraïne-conflict tegen pro-Russische separatisten in het oosten van het land vocht. Met succes: door belangrijke overwinningen zoals in de oostelijke havenstad Marioepol maakte het regiment snel naam. Intussen behoort “Azov” heel officieel tot de Nationale Garde van de Oekraïne en is ondergeschikt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarbij komt de in 2016 opgerichte politieke partij “Nationaal korps” evenals de burgerwacht “Nationale militie”, waarvan “Centuria” als opvolger geldt. Hoewel het “Nationale korps” theoretisch de politie in de strijd tegen straatcriminaliteit wil helpen, hebben leden in de praktijk ook straatgevechten met de politie geleverd of politici geïntimideerd (zie BBC en Reuters).

  Nationaalsocialistische symbolen en SS-runen

  Leden van het Azov-regiment dragen nationaalsocialistische symbolen en SS-runen. Op foto´s laten ze de Hitlergroet zien. Hun onderscheidingsteken bestond tot 2015 uit een “zwarte zon” en een wolfsangel.

  1942:

  en 2022

  Hier nog meer foto´s uit de “liberale, westelijke Oekraïne”:

  ZDF ignoreert SS-symbolen in bijdrage over Oekraïense strijders

  Tot het weinig roemrijke gedrag tegenover de nazi-troepen in de Oekraïne behoort ook een bijdrage van de Duitse staatszender ZDF uit het jaar 2014 over de “heldhaftige” strijders van de Oekraïne. Te zien is een kort stukje video die de helm van een Azov-soldaat toont. Daarop zijn de symbolen van de SS evenals een hakenkruis te zien. Dat wordt niet becommentarieert, laat staan als schandalig verklaard:

  Ondertussen staat zelfs Facebook toe dat er op het platform reclame gemaakt mag worden voor de paramilitairen van Azov en dat er gepost mag worden. Zodoende is neonazi-propaganda officieel toegestaan, voor zover deze ten goede komt aan de Amerikaanse belangen.

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het is nog geen 6 jaar geleden dat het Nederlandse Volk zich massaal uitsprak middels een referendum TEGEN een Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Nu na 2 jaar bedrogen te zijn met Corona heeft het volk helemaal niets geleerd en laten ze zich weer voorliegen betreffende de oorlog in Oekraïne. Niet dat Poetin zo'n lieverdje is want hij is niet beter of slechter dan welke regeringsleider dan ook, maar het westen heeft na Corona een nieuwe oorzaak van onderdrukking nodig en dat is Poetin. Als die hetze weer een beetje geluwd is krijgen we weer de angstverhalen over voor het klimaat voorgeschoteld en in het najaar begint het Corona verhaal weer opnieuw samen met de bijbehorende beperkingen(lees opsluitingen en gedwongen vaccinaties)
  De geschiedenis leert ons dat als een volk in een angstpsychose leeft er alles mee gedaan kan worden. Precies zo is Hitler aan de macht gekomen, het Duitse en een deel van het Nederlandse volk, adoreerde de man.
  Zo adoreren de lafaards in Nederland Rutte en Kaag, ze blijven blind zonder na te denken achter die psychopaten aanlopen.

  Een reactie posten