Obama betrokken bij bouw Oekraïense biolabs die werken met ‘bijzonder gevaarlijke ziekmakers’

Datum:
 • vrijdag 11 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Volgens NU.nl is dit allemaal ‘nepbewijs’.


  Robin de Boer 11-3-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:13

  Uit een artikel dat van het internet is verwijderd, maar toch weer boven water is gehaald, blijkt dat niemand minder dan oud-president Barack Obama betrokken is geweest bij een overeenkomst voor de bouw van biolabs in Oekraïne die werken met ‘bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers’. Dat schrijft The National Pulse.

  Het artikel, getiteld ‘Biolab opent in Oekraïne’, is op 18 juni 2010 gepubliceerd. Te lezen valt dat Obama, toen hij nog senator was, heeft geholpen bij de totstandkoming van een deal over de bouw van een biolab in de stad Odessa.

  Bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers

  Het artikel werd ook gepubliceerd in het Counterproliferation Center CPC Outreach Journal van de Amerikaanse luchtmacht. De plannen voor het laboratorium werden volgens oud-senator Dick Lugar al in 2005 uitgewerkt, toen hij samen met Obama een partnerschap sloot met de Oekraïners.

  Een rapport uit 2011 onthult dat het laboratorium in Odessa ‘verantwoordelijk is voor de identificatie van bijzonder gevaarlijke biologische ziekteverwekkers’. Daarbij werkte het Amerikaanse ministerie van Defensie samen met het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid. In het lab werd onderzoek gedaan naar ebola en andere virussen.

  ‘Nepbewijs’

  Deze week gaf de Amerikaanse onderminister Victoria Nuland het bestaan van biolabs in Oekraïne toe.

  Zelfs de mainstream media kunnen er nu niet meer omheen, zou je zeggen. Volgens NU.nl is dit allemaal ‘nepbewijs’. De nieuwssite schrijft: “Het gerucht over biologische wapens in Oekraïne bestaat al minstens twee jaar en ieder bewijs hiervoor ontbreekt. Toch gaat de bewering sinds de invasie van Rusland in Oekraïne opnieuw rond, ook in Nederland. Berichten over dit onderwerp van beruchte nepnieuwsverspreiders, zoals het Nederlandse Ninefornews.nl, worden honderden keren gedeeld via sociale media.”

  Tja. NU.nl beweerde in 2020 ook dat beweringen over een Europees vaccinatiepaspoort ongefundeerd waren.  2 reacties :

  Unknown zei

  Wie neemt nu.nl nog serieus?

  Anoniem zei

  Unknown, het zal u verbazen hoeveel mensen NU.nl serieus nemen. Ik denk 3/4 van Nederland gezien de meegaandheid van de bevolking met de diverse Overheden en de flauwe kul verhalen van NU.nl die voor waar aangenomen worden.

  Een reactie posten