NOS-weerman krijgt wind van voren: ‘Dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt’

Datum:
 • woensdag 2 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Honger in Afrika? Installeer een warmtepomp!
  2-3-2021


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:08


  NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt een storm van kritiek over zich heen vanwege een reeks tweets over Oekraïne. “Zo kun je Oekraïne een beetje steunen: minder benzine/diesel tanken, minder autorijden, niet vliegen, woning isoleren, van het gas af, warmtepomp kopen, investeren in zonnepanelen en windenergie, geen bezwaar maken tegen windmolens en zonneparken.”

  “Honger in Afrika? Installeer een warmtepomp! Dakloos en kan je geen betaalbare woning vinden? Investeer in zonnepanelen! Geen geld meer voor boodschappen aan het eind van de maand door inflatie? Maak geen bezwaar tegen windmolens! Wc-papier op? Tank wat minder benzine!” reageert Sander van Dam.

  ‘Eenvoudige samenvatting’

  De NOS-weerman gaf vervolgens een ‘eenvoudige samenvatting’. “Door fossiele brandstoffen te gebruiken, financier je de oorlog van Poetin in Oekraïne, veroorzaak je wereldwijde klimaatverandering, neem je een groot financieel risico en veroorzaak je enorme stikstofuitstoot. Nu kun jij het ook snappen, Sandertje.”

  Van Dam parafraseerde Hiemstra: “Oekraïners die fossiele brandstoffen gebruiken, financieren de oorlog van Poetin in Oekraïne.”

  Niet goed bij zijn hoofd

  Ook veel andere mensen reageren kritisch op de uitspraken van de weerman. “Dat Gerrit Hiemstra niet goed bij zijn hoofd is, dat wisten we al, maar dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt. Hij misbruikt het conflict in de Oekraïne voor zijn leugenachtige klimaatagenda. Het zou interessant zijn om uit te zoeken hoe hier de geldstromen lopen?” twittert Statenlid Martin Bos (FVD).

  Minister Sigrid Kaag (D66) bedankte Hiemstra onlangs voor zijn deelname aan discussies op social media. “De wijze waarop je dat doet, is een inspiratie en voorbeeld voor velen. Gefeliciteerd!” schreef Kaag.  1 reacties :

  Anoniem zei

  Is dit niet dat klootzakje dat met nog meer andere klootzakjes een reis heeft gemaakt ---met een schip dat op stookolie loopt--- naar de Noordpool?

  Maar het volk is dom en leest niet goed.

  Vanmorgen bij ON gezien: alle jonge mensen willen geld naar *milieu*. Op de vraag waarom heeft NIEMAND een antwoord. En het laatste domme mannetje vertelde ook nog dat hij op Groen(s)links stemde.

  Het V O L K is dom. Als je Rob Jetten hoort praten dan kan mijn 13 jarige dochter het allemaal veel beter uitleggen.

  Een reactie posten