Van een onzer correspondenten.

Laten we het verder zo doen. De grote publieke NOS doet alleen de opwarming, Climategate.nl doet dan maar de afkoeling.

Gisteravond troffen we weer in het acht uur Journaal de bijdrage van Gerrit Hiemstra, nu met opvallende opwarming aan beide polen van de aarde. In een prachtige visuele weergave, met grote hoeveelheden smeltend ijs op de achtergrond, werd ons de aarde getoond met de ‘extreme’ temperaturen op beide polen, maar met name op de Zuidpool. Die waren niet mis. Volgens Hiemstra hadden we deze temperatuurverschillen niet gehad zonder ‘de grote gevolgen van klimaatverandering’.

Journaal 21 maart 2022 met Gerrit Hiemstra en de hete polen.

Inmiddels hebben de temperaturen zich weer hersteld. Zelfs The Guardian, haantje de voorste waar het gaat om de aanwakkering van klimaatangst, kon in de rij wetenschappers niet iemand vinden die een directe relatie legde met klimaatverandering, zoals onze Gerrit wel doet.

We lezen in de krant:

‘Prof. Matt King, die leiding geeft aan het Australische Centrum voor Excellent Wetenschappelijk Onderzoek, (ACEA) zei dat het ontbreken van temperatuurrecords over de lange termijn het moeilijk maken om de hittegolf (op de Zuidpool, red) historisch een plek te geven.’

Het nieuwsfeit dat de maandelijkse temperatuurmetingen van de NASA aantonen dat de gemiddelde temperatuur van de (lagere) atmosfeer eerder daalt (!) dan stijgt (!) zult u niet in het Journaal aantreffen. Zie dus maar hier:

Nu dan maar enkele koude-berichten die Hiemstra verzwijgt, maar die toch echt ook met klimaatverandering te maken hebben:

  • Zeer veel sneeuw en heftige kou in Griekenland en Zuid-Europa. Scholen zijn gesloten in Bulgarije. Kouderecord in Griekenland van minus 28 C.
  • Sneeuwrecord door sneeuwstormen in Istanbul.
  • Felle koude in delen van Amerika, in Utah kouderecord van minus 45 C.
  • Enorme sneeuwval in Groenland. Het smelten van ijs is vertraagd, trend van ijsgroei is versterkt.

Etc, etc. Er is een heel journaal mee te vullen. Wie zich in koud weer wil verdiepen, al was het alleen maar om waakzaam te zijn dat koude winters ook mogelijk zijn, zie hier.

Het NOS-journaal is echt koploper in het aanjagen van ongefundeerde paniek.

Gelukkig zijn de jongste kinderen van verstandige ouders vaak al naar bed.

***