Miljoenen injecties toegediend nadat oversterfte begon: ‘Een drama lijkt zich te ontvouwen’

Datum:
 • zaterdag 5 maart 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • ...... hoogste baas van het CBS op het hoogste niveau betrokken was bij het OMT, de vaccininkoop en het coronabeleid.


  Robin de Boer 5-3-2022


   de Boer5 maart 2022bin de Boer5 maart 2022

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:34

  Statistiekbureau CBS zegt het Lareb te zullen betrekken bij het beantwoorden van de vraag of vaccinatie heeft bijgedragen aan de onverklaarbare oversterfte. Er wordt onder andere gekeken naar schouwrapporten, blijkt uit een onderzoeksplan waar Blckbx.tv de hand op heeft weten te leggen. R

  Data-analist Daniël van der Tuin merkt op dat verschillende analyses al een verband hebben aangetoond tussen de injecties, het regeringsbeleid en oversterfte.

  Het onderzoek naar oversterfte moet in juni afgerond zijn. “Onacceptabel traag, dit kan veel sneller,” aldus Van der Tuin. “Het is tevens een jaar nadat de oversterfte begon. Sindsdien zijn er miljoenen injecties verstrekt. Een drama lijkt zich te ontvouwen.”

  Geknoeid met de coronacijfers

  Kamerlid Pieter Omtzigt diende een motie in over een onafhankelijk onderzoek naar oversterfte. Die motie werd aangenomen, maar een onafhankelijk onderzoek laat nog altijd op zich wachten. Begin dit jaar zei Omtzigt dat het onverstandig is om het RIVM te vragen het onderzoek naar oversterfte te doen.

  Het CBS doet nu onderzoek naar oversterfte, maar de hoogste baas bij het statistiekbureau blijkt betrokken te zijn geweest bij het installeren van het OMT, de coronamaatregelen en de inkoop van vaccins.

  De Wob-documenten die onlangs zijn vrijgegeven, onthullen dat directeur-generaal Angelique Berg heeft gezegd dat het CBS ‘in een spagaat zit’ omdat de rekenmeesters ‘hebben geknoeid met de coronacijfers’.

  Inkoop van coronavaccins

  Berg, die hiervoor directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid was, heeft zich bemoeid met de inkoop van coronavaccins. Op 19 juni 2020 werd Berg door toenmalig minister Hugo de Jonge genomineerd als lid van het onderhandelingsteam vaccininkoop, dat moest gaan samenwerken met de Inclusieve Vaccin Alliantie.

  Daarnaast was ze initiatiefnemer van de eerste bijeenkomst van het OMT op 24 januari 2020, weet Van der Tuin. Hij verwijst daarbij naar een brief die boven water is gekomen bij een Wob-verzoek.

  “Conclusie: uit Wob-documenten blijkt dat de hoogste baas van het CBS op het hoogste niveau betrokken was bij het OMT, de vaccininkoop en het coronabeleid. De vraag is of onder deze directeur-generaal van het CBS het onderzoek naar oversterfte zuiver kan verlopen,” stelt hij.


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wat ben ik blij dat ik mij niet heb laten injecteren.

  Het volk is dom.

  Een reactie posten