Het failliet van de Groene Ideologie

Datum:
 • maandag 28 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •   Een diep buigende vleierij als glibberig symbool waarmee de minister denkt te kunnen onderhandelen.
  Het failliet van de Groene Ideologie


  (Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: J. Johns)

  Commentaar vertaler:

  De Duitse Rob Jetten, Robert Habeck (Groenen), minister van Economie en Klimaat, is diep buigend naar de Sjeik van Qatar gegaan voor een gasdeal…. Qatar, een dictatuur die zijn ‘gastarbeiders’ behandelt als slaven, die terroristische bewegingen in Iran financiert…. en Hamas, dat de enige democratie in het Midden-Oosten, Israël, van de kaart wil vegen.

  De foto die onlangs vanuit Qatar de wereld rondging, is een weerspiegeling van de tijdgeest: de houding van de Groene klimaatminister tegenover de terroristische sjeik laat zien hoe hij wil buigen en tegelijkertijd boven zichzelf wil uitgroeien. Een diep buigende vleierij als glibberig symbool waarmee de minister denkt te kunnen onderhandelen. Aan het einde van deze beschamende voorstelling zal Habeck verklaren dat hij succes heeft gehad. De minister vindt zijn deal “geweldig”: Qatar gaat in de toekomst vloeibaar aardgas leveren. Habeck wil de pest met de cholera uitdrijven, omdat hij cholera minder dodelijk vindt. Hij vertelde FAS: er is een verschil tussen een “niet-democratische staat, waarin de mensenrechtensituatie problematisch is, en een autoritaire staat die een agressieve oorlog voert voor onze deur.”

  De manier van formulering is waar het de Groenen blijkbaar om gaat. De oude Goethe wist al hoe krachtig woorden zijn, hij laat zijn ‘Faust’ zeggen: “je bereidt een systeem met woorden voor”. Wat Habeck bagatelliseert als ‘niet democratisch’ betekent dat mensenrechten in Qatar níet écht met voeten zouden worden getreden, hier wordt alleen maar de zweep gebruikt. Hoewel Qatar momenteel geen oorlog voert, ontvangt het nog steeds wapens van Duitsland en de VS, alhoewel het land zichzelf ziet als de ware vertegenwoordiger van het Wahabisme, een fundamentele en totalitaire variant van de islam. Qatar financiert diverse terroristische bewegingen in Iran, zijn bondgenoot, het financiert ook Hamas, dat Israël van de kaart wil bombarderen. Qatar is verder ook een nauwe partner van China en om de schaal van schaamte te vullen – het is een strategische partner van Poetin, dezelde Poetin, die oorlog in strijd met het internationaal recht in Oekraïne voert…..

  En dat allemaal omdat de Groenen nóóít zullen toegeven fout te zijn, laat staan die fout te corrigeren. De Europese Weg heeft intussen geleid tot het accepteren van kernenergie. België heeft de duur van kerncentrales intussen met tien jaar verlengd, wat de Duitse Groene minister van Leefmilieu heeft bekritiseerd. Emmanuel Macron heeft ervoor gezorgd dat kernenergie door de hele EU is geclassificeerd als klimaatneutrale energie. Alleen Duitse politici buigen liever voor terreur financierende oliesjeiks dan het falen van hun Grote Plan toe te geven. Waar doet dat aan denken? Precies: dat de Duitse politiek niets heeft geleerd van de geschiedenis.

  In het land dat uitstekende wiskundigen als Carl Gauss heeft voortgebracht, kunnen politici niet meer rekenen of laten berekenen. Momenteel zijn 20 tankers met een capaciteit van 140.000 kubieke meter gas onderweg van de VS naar Europa. Ze behoren met zekerheid tot de meest CO2-belastende transporten. Er zijn jaarlijks maar liefst zo’n 2.000 van dergelijke tankladingen nodig om al het Russische gas te vervangen. Waar moeten die tankers vandaan komen? Waar moet die lading worden gelost, aangezien in Duitsland havens waar zulke tankers zouden kunnen aanmeren alleen nog maar op papier bestaan? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die Habeck en de Groenen uit de weg gaan.

  Hoewel ze pijnlijk worden ingehaald door de realiteit, zijn ze er nog steeds voor op de vlucht. Habeck is diep gezonken met zijn vleiende buigerij, maar is alles behalve zichzelf ontgroeid.

  Bron:
  freiewelt.net
  Door: Vera Lengsfeld

  Vertaald uit het Duits door:
  J. Johns
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten