Eerste gesprekken tussen Rusland en Oekraïne afgesloten

Datum:
 • dinsdag 1 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het doel van de gesprekken zou de wapenstilstand en het staken van de gevechtshandleningen in de Oekraïne geweest zijn:

  Eerste gesprekken tussen Rusland en Oekraïne afgesloten


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De delegaties uit Moskou en Kiev hebben de eerste gespreksronde in Wit-Rusland afgesloten. Dit deelde de adviseur van de leider van het Oekraïense presidentskantoor, Michail Podoljak, mee. Zijn verklaring werd door het Wit-Russische persbureau BeITA gepubliceerd. Het doel van de gesprekken zou de wapenstilstand en het staken van de gevechtshandleningen in de Oekraïne geweest zijn:

  De partijen hebben belangrijke thema´s geïdentificeerd, er werden bepaalde oplossingen geschetst. Opdat ze omgezet kunnen worden, gaan de partijen voor consultaties naar hun hoofdsteden terug.”

  De vertegenwoordiger van de Russische kant, Vladimir Medinski, verklaarde zijnerzijds dat de volgende ontmoeting tussen de delegaties uit Kiev en Moskou de komende dagen aan de Wit-Russische-Poolse grens zou plaatsvinden. Bij de gesprekken tussen de Russische en de Oekraïense afvaardiging zouden punten zijn gevonden waarbij gezamenlijke standpunten te verwachten zouden zijn, zei men verder.

  Bron:
  de.rt.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten