De gehele coronawaanzin verwoord in 1 tweet

Datum:
 • zaterdag 12 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ziek gewoon


  11-3-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:18

  Vrijdag slingerde het ministerie van VWS een opmerkelijke tweet de wereld in. “Heb je het Janssen-vaccin en een booster gehad? Dan kun je vanaf 16 maart een extra mRNA-prik krijgen. Hiermee kunnen problemen met inreizen in sommige landen worden opgelost. Voor de extra prik is geen medische noodzaak,” twittert het ministerie.

  Het bericht doet wenkbrauwen fronsen. Kamerlid Pieter Omtzigt vraagt: “Dus een extra vaccinatie nodig om te kunnen reizen en dat zonder medische noodzaak?” Hij vroeg hier een maand geleden naar en toen was het antwoord nog: met Janssen plus booster kun je met de Europese coronapas reizen.

  Journalist Wouter van Noort schrijft: “Een prik om te mogen inreizen. Niet omdat die medisch nodig is, maar omdat je anders niet kan reizen.”

  Ziek gewoon

  De Belgische huisarts Frank Peeters reageert verbaasd: “Het ministerie van Volksgezondheid in Nederland promoot de mRNA-prik als reisvaccin zonder medische noodzaak.”

  “Je zet mensen aan tot het nemen van een experimenteel medicijn, zonder de specifieke gezondheidssituatie van die mensen te kennen. Neem een zeer, zeer waarschijnlijk overbodig medicijn met mogelijke bijwerkingen omdat we je anders niet kunnen bespioneren. Ziek gewoon,” schrijft freelance journalist Arno Wellens.

  Waterbouwkundige Auke Terlouw stelt: “In één tweet de gehele coronawaanzin verwoord.”

  ‘Hier blijft het wel bij’

  Ondertussen laat Bijwerkingencentrum Lareb weten dat ontsteking van de kleine bloedvaten in de huid – cutane vasculitis – wordt toegevoegd als bijwerking aan de bijsluiter van het coronavaccin van Janssen.

  De beslissing is genomen op basis van de wereldwijde meldingen die bij het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn binnengekomen.

  Cutane vasculitis kan zich uiten in huiduitslag of bloeduitstortingen. Soms kunnen ook de inwendige organen worden bereikt. Dit kan dan leiden tot andere klachten, waaronder maag-, darm- en spierklachten.

  Eind vorig jaar kopten de media nog: In jaar tijd 36 nieuwe bijwerkingen coronavaccins ontdekt: ‘Hier blijft het wel bij’.



  0 reacties :

  Een reactie posten