Afrika: weinig gevaccineerden en nauwelijks Covid-doden

Datum:
 • zondag 13 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Slechts bijna 6% van de bevolking van het continent is gevaccineerd  Afrika: weinig gevaccineerden en nauwelijks Covid-doden


  (Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

  Vele voorstanders van vaccinatie voorspelden voor Afrika een “catastrofe” met massa´s doden op straat, omdat het vaccinatiepercentage daar gemiddeld 6% bedraagt. Maar het tegengestelde gebeurde: dit massale sterven is niet alleen helemaal niet ingetreden, maar in Afrika zijn procentueel gezien veel minder infecties en corona-doden dan bijvoorbeeld in Europa.

  De WHO heeft haar doel dat 40% van de mensen in Afrika tot het eind van 2021 volledig gevaccineerd moest zijn, volledig gemist. Daar zijn de meeste landen ver van verwijderd.” (Deutschlandfunk)

  In heel Afrika begonnen de eerste vaccinaties tegen corona pas eind februari vorig jaar on Ghana. Ook daarna werden op het continent maar heel weinig vaccins toegediend. De vaccinatiepercentages in de meeste landen liggen slechts tussen 10 en 20%, in Congo zelfs maar 0,7%. Vele vaccinatie-voorstanders voorspelden voor Afrika daarom een “catastrofe” met massale aantallen doden op straat.

  Slechts bijna 6% van de bevolking van het continent is gevaccineerd

  Dit massale sterven is niet alleen helemaal niet ingetreden, maar in Afrika zijn procentueel gezien veel minder infecties en corona-doden dan bijvoorbeeld in Europa. Onder de titel “Verloop tot nu toe van de pandemie verbluft experts” berichtte “WELT-online” al op 

  21-11-2021 over deze feiten:

  Daarin wordt o.a. gezegd: de ontwikkeling zou iets “raadselachtigs” hebben, zegt Wafaa El-Sadr van de Columbia University in New York. “Afrika heeft niet de vaccins en de bronnen ter bestrijding van Covid-19 zoals Europa of de VS. Maar op de een of andere manier lijkt het daar beter te lopen”, zegt de deskundige. Maar bijna 6% van de bevolking van het continent is gevaccineerd. En toch beschrijft de WHO in haar wekelijkse pandemie-berichten Afrika al maandenlang als “een van de minst getroffen regio´s ter wereld”.

  Niets van dat alles is gebeurd

  En: “Volgens de WHO maken de corona-doden in Afrika maar 3% van de wereldwijde slachtoffers uit – het aandeel van Europa zou 29% bedragen, dat van Noord- en Zuid-Amerika 46%.”

  Bijzonder opvallend is de situatie in Nigeria, het met 200 miljoen mensen dichtstbevolkte land van het continent: daar “hebben de autoriteiten nog maar 3000 sterfgevallen gemeld. In Amerika wordt zo´n aantal vaak binnen twee tot drie dagen bereikt. In het land zelf wordt de naar verhouding positieve ontwikkeling met grote opluchting opgenomen. “Men zei dat er lijken in de straten zouden liggen en zo. Maar niets van dat alles is gebeurd”, zegt de 23-jarige Opemipo Are uit de hoofdstad Abuja.”

  De website van “Statista” publiceerde een grafiek over Afrika´s vaccinatiestatus respectievelijk de percentages in de verschillende landen.

  Bron:
  philosophia-perennis.com
  Door: David Berger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com) 

  0 reacties :

  Een reactie posten