Actie rechtbank Den Haag Woensdag 30 maart 2022

Datum:
 • maandag 28 maart 2022
 • in
 • Categorie:
 •  

   

  Willem Engel moet woensdag 30 maart 2022 voor de rechter verschijnen in Den Haag.


  28-3-2022

  Het gaat hier om zijn aanhouding bij de demonstratie op 10 oktober 2020 in Den Haag omdat hij opriep om naar het stadhuis te wandelen. Deze aanklacht is vervallen. 

  Nu wordt hij vervolgd omdat hij tijdens de onrechtmatige insluiting door de politie zichzelf hardop de vraag stelde of dit nou een situatie zou zijn waarvoor de wet een burgerarrest toestaat.


  Willem zit momenteel in voorarrest in verband met het onderzoek op basis van de aangifte van Norbert Dikkeboom. Dinsdag 29 maart 2022 zal de raadkamer van de Rechtbank Rotterdam besluiten of dit voorarrest met 30 dagen wordt verlengd. Het gaat hier dus om twee afzonderlijke zaken. De actie bij de rechtbank in Den Haag heeft alleen betrekking op de aanhouding van 10 oktober 2020.


  Om Willem te steunen organiseren wij, geheel in de stijl van Willem Engel, op woensdag 30 maart 2022, een liefdevolle actie.


  Wij vragen iedereen om een witte roos (of meerdere rozen) neer te leggen bij de Rechtbank in Den Haag met eventueel een briefje erbij 'Wij zijn de nette mensen'.


  Waarom een witte roos?
  De Weiße Rose, Witte Roos, was een Duitse verzetsgroep tijdens de Tweede Wereldoorlog. De groep riep op tot geweldloos verzet tegen het naziregime


  Hou het netjes en blijf in vrede. Word je door de Politie gevraagd weg te gaan, ga dan weg. Kan je blijven staan, blijf dan staan.

  Viruswaarheid

   

  0 reacties :

  Een reactie posten