Vrijheidsbeweging onbuigzaam: Trudeau verklaart oorlogstoestand voor beëindigd

Datum:
 • donderdag 24 februari 2022
 • in
 • Categorie:
 •  “Het was verantwoordelijk en noodzakelijk”......
  Vrijheidsbeweging onbuigzaam: Trudeau verklaart oorlogstoestand voor beëindigd


  (Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

  De Canadese premier Justin Trudeau maakte gisternacht bekend dat hij de sinds 14 februari in werking gestelde toepassing van de noodtoestand-wet opheft, omdat het niet meer om een noodsituatie zou gaan. Blijkbaar reageerde hij daarmee vooral op de onbuigzame Canadezen die de democratie verdedigen, die zich ook niet hadden laten intimideren door zijn totalitaire maatregelen.

  Blijkbaar heeft de vooral bij de Canadezen een gruwelfiguur geworden Trudeau gemerkt dat hij met zijn noodtoestand-wet en het meedogenloze ingrijpen van zijn politie zijn macht teveel bedreigd en bij de moedige Canadezen het tegendeel bereikt. Ook na het uitroepen van de “Emergencies Act” waren honderdduizenden de straat opgegaan, de beelden van de politieacties choqueerden de mensen in de hele wereld:

  “Vanmorgen zijn we in afspraak met verschillende politie-instanties en veiligheidsdeskundigen tot de conclusie gekomen dat de instrumenten, waarover onze verschillende politiekrachten in normale tijden beschikken, volstaan om recht en orde in het land te handhaven, zodra deze hersteld zijn”, aldus Trudeau volgens “Epoch Times”.

  De democratie ondermijnd

  Trudeau verdedigde de toepassing van de wet met de woorden: “Het was verantwoordelijk en noodzakelijk”, en er zouden bewijzen voor bestaan dat individuele personen “de Canadese democratie wilden ondermijnen en zelfs schaden”.

  De aankondiging werd gisternacht plaatselijke tijd op een persconferentie in Ottawa gedaan – nog gedurende de Senaat over zijn totalitaire maatregel debatteerde.

  Het zich beroepen op de wet gaf aan de regering de bevoegdheid om de bankrekeningen van demonstranten en hun aanhangers zonder tussenkomst van de rechter te bevriezen en sleepdiensten ertoe te dwingen om de sinds 28 januari in de binnenstad van Ottawa geparkeerde vrachtwagens weg te slepen, wat zij daarvoor geweigerd hadden.

  Blokkeren van bankrekeningen teruggedraaid

  Nu zou een parlementscommissie moeten onderzoeken “hoe het tot deze soort van minachting van wetten en bedreiging van onze democratie kon komen. We moeten garanderen dat onze instellingen voorbereid en gewapend zijn voor de toekomst”, aldus Trudeau.

  Wetsovertredingen gedurende de 10 dagen waarin de wet van kracht was, zullen door Justitie vervolgd worden. Maatregelen zoals het bevriezen van bankrekeningen zouden op dit moment ongedaan gemaakt worden.

  Harder optreden tegen sociale netwerken

  Tegelijkertijd eiste Trudeau meer instrumenten en mogelijkheden voor de autoriteiten om op te treden tegen bewegingen, die zich via sociale media organiseren. Bovendien beschuldigde hij het buitenland ervan met “verkeerde informatie”, “desinformatie”, geld en invloed te proberen “onze democratie te ondermijnen of zelfs te destabiliseren”.

  De leider van de oppositie, Candice Bergen, counterde met harde kritiek: “De huidige aankondiging is er een bewijs voor dat de premier zich vergist heeft, toen hij zich beriep op de noodtoestand-wet… Van maandag tot nu is er niets veranderd, behalve zijn hoeveelheid bedenkingen tegen Canadese burgers, een slechte pers en internationale spot”.

  Bron:
  philosophia-perennis.com
  Door: David Berger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com
  )

  0 reacties :

  Een reactie posten