Premier Rutte belde in april 2020 al met Gates over coronavaccins: ‘Dat ging over heel veel geld’

Datum:
 • maandag 21 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  “Onze premier belt met Bill over prikjes. Gezellig.”  Premier Rutte belde in april 2020 al met Gates over coronavaccins: ‘Dat ging over heel veel geld’

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:17

  De minister van Volksgezondheid heeft onlangs een groot aantal Wob-documenten openbaar gemaakt over de corona-aanpak. Uit één van de stukken, een e-mail, blijkt dat er in april 2020 al telefonisch contact was tussen premier Mark Rutte en Melinda Gates over coronavaccins. Op dat moment was er nog geen werkend coronavaccin.

  Een medewerker van de Bill & Melinda Gates Foundation schrijft in de e-mail aan het ministerie van Volksgezondheid dat Melinda Gates, de ex-vrouw van miljardair Bill Gates, op 26 april 2020 heeft gebeld met Rutte over de Inclusieve Vaccin Alliantie, die Nederland samen met Frankrijk, Duitsland en Italië heeft gevormd.

  Aangezien onze stichting nauw betrokken is bij de ontwikkeling van coronavaccins, zou ik deze week graag telefonisch contact met u hebben om meer te horen over dit initiatief, schrijft de medewerker van de Bill & Melinda Gates Foundation.

  Heeft u, net als ik, bepaalde gedachten daarbij?

  “Vandaar dat Hugo de Jonge snel zei dat het vaccin de enige oplossing was. Het vaccin moest de oplossing worden,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “Wisten we al, maar de Wob-verzoeken bevestigen het.”

  Columnist Marianne Zwagerman schrijft: “Onze premier belt met Bill over prikjes. Gezellig.”

  “Contacten tussen premier Rutte en Bill Gates over vaccins. Dat ging over belangen en dus heel veel geld. Heeft u, net als ik, bepaalde gedachten daarbij?” vraagt journalist Lucas Hartong.

  325 miljoen euro

  Korte tijd na het telefoontje van Melinda Gates zegde Rutte honderden miljoenen belastinggeld toe aan Gavi, een samenwerkingsverband van onder meer Bill Gates, de WHO en Unicef. Dit samenwerkingsverband speelde een grote rol bij de ontwikkeling van coronavaccins.

  Rutte maakte op 4 juni 2020 tijdens de Global Vaccine Summit bekend dat Nederland tussen 2021 en 2030 325 miljoen euro beschikbaar zal stellen aan Gavi.  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat in de huidige dictatuur alle WOB verzoeken helemaal zwart gelakt worden. Gezien de gebeurtenissen in Canada hooguit een paar weken en dan is het helemaal gedaan met de controle over de dictators in Nederland en de rest van de wereld.

  Een reactie posten