Petitie van Mona Keijzer tegen coronapas krijgt in twee dagen ruim 400.000 handtekeningen

Datum:
 • zondag 6 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • EDAM-VOLENDAM - De petitie van oud-CDA-staatssecretaris Mona Keijzer voor onmiddellijke afschaffing van het coronatoegangsbewijs (CTB) heeft in twee dagen ruim 400.000 handtekeningen gekregen. 


  6-2-2022


  De oproep aan het kabinet-Rutte ging vrijdag in de lucht. Zaterdagavond rond 23.00 uur ging de teller over de 300.000. Het is zo druk dat de webpagina zaterdag en ook zondag soms even vastloopt.

  De petitie verwijst naar een manifest onder het motto Onverdeeld Open. Daarin pleit een brede coalitie van prominenten voor het heropenen van de samenleving zonder coronapas. „Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen coronatoegangsbewijzen geen plaats krijgen in de ’gereedschapskist’ van een vrije democratie. Wij roepen de regering en het parlement op om het coronatoegangsbewijs per direct af te schaffen”, zeggen ze.

  Opstellers

  Onder de opstellers van het manifest zijn ex-politici, medici, juristen, ondernemers en wetenschappers, onder wie oud-Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Michel Rog (CDA). Ook hoogleraar Jan Rotmans, cabaretier Guido Weijers en de regisseurs Dick Maas en Martin Koolhoven staan onder de oproep.

  Mona Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Ze werd vorig jaar op staande voet ontslagen nadat ze zich tegen de invoering van de coronapas had gekeerd.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten