Medewerker ministerie van Kuipers spreekt zich uit: ‘Ik laat mij niet dwingen door een minister’

Datum:
 • woensdag 2 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Ik ben onthutst, perplex, verdrietig en boos,” schrijft Vos.

  Medewerker ministerie van Kuipers spreekt zich uit: ‘Ik laat mij niet dwingen door een minister’

  Door nieuwe regels rond de coronapas verliezen zo’n half miljoen mensen een coronapas op basis van vaccinatie. Volgens een ‘ruwe schatting’ van coronaminister Kuipers raken maximaal 540.000 mensen een automatisch groen vinkje kwijt.

  Tot die mensen behoren ook medewerkers van het ministerie van Kuipers. Hester Vos is één van hen. “Ik werk bij VWS: het ministerie van Kuipers. Maar ik heb ervoor gekozen om geen booster te nemen. Of ik dat doe, besluit ik zélf,” laat ze weten. “Dat is een persoonlijke keuze. Ik ben niet tegen vaccineren. Ik ben wél tegen de QR-code.”

  Onthutst, perplex, verdrietig en boos

  “Ik laat mij niet dwingen door een minister,” benadrukt Vos. “Ik laat mij niet dwingen door een groen vinkje.” Ze vraagt zich af waar haar vrijheid is gebleven en waar haar mooie menselijke ministerie is gebleven waar ze al 23 jaar werkt en zich altijd vol voor heeft ingezet.

  “Ik ben onthutst, perplex, verdrietig en boos,” schrijft Vos.

  Dapper

  Ze krijgt veel steun. “We voelen je Hester,” zegt columniste Marianne Zwagerman. PVV-Kamerlid Fleur Agema voegt toe: “Ik steun Hester Vos.” Eddy twittert: “Dapper.”

  Een groot deel van de oppositie wil snel debatteren over de nieuwe regels, die vooral mensen raken die nog geen boosterprik hebben gehad en van wie de eerste volledige vaccinatie langer dan 270 dagen geleden is.
  0 reacties :

  Een reactie posten