Kabinet erkent dat Pfizer zelf (!) monsters aanlevert voor kwaliteitscontrole coronavaccins

Datum:
 • woensdag 16 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • .......... het kabinet weigert de testresultaten van de kwaliteitscontrole op de vaccins met ons te delen, ....  Kabinet erkent dat Pfizer zelf (!) monsters aanlevert voor kwaliteitscontrole coronavaccins


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:02

  Het kabinet heeft erkend dat Pfizer zelf de monsters aanlevert voor de kwaliteitscontrole van coronavaccins. Er is dus geen enkele garantie dat uit alle partijen vaccins netjes een monster is genomen, merkt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) op. “De overheid doet dit niet zelf en vertrouwt volledig op Pfizer,” zegt hij.

  Van Houwelingen vroeg zorgminister Kuipers of het correct is dat het Paul Ehrlich-Instituut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, de kwaliteit van de Pfizer-vaccins controleert en daarbij geen gebruikmaakt van willekeurige steekproeven, maar uitsluitend de kwaliteit controleert van partijen die Pfizer zélf aanlevert.

  Nog ernstiger

  Voor de kwaliteitscontrole wordt gebruikgemaakt van monsters die, door middel van een steekproef, uit elke partij door de fabrikant worden genomen en bij het controlelaboratorium afgeleverd, antwoordt Kuipers.

  Nog ernstiger is dat het kabinet weigert de testresultaten van de kwaliteitscontrole op de vaccins met ons te delen, klaagt Van Houwelingen. “Waarom? Ook dat wordt niet gezegd. Wordt er überhaupt wel getest?” vraagt het Kamerlid.

  Testresultaten worden niet gedeeld

  Hij vroeg Kuipers of hij Forum voor Democratie de testresultaten kan sturen van het Paul-Ehrlich-Instituut met betrekking tot de kwaliteit van de Pfizer-partijen die aan Nederland zijn geleverd.

  Kuipers schrijft dat het instituut een certificaat afgeeft dat wordt erkend door de andere Europese lidstaten zonder dat er testresultaten gedeeld worden. Het feit dat het Paul-Ehrlich-Instituut zo’n certificaat heeft afgegeven voor de Pfizer-partijen aan Nederland betekent dat alle testresultaten voldeden aan de specificaties zoals die in het registratiedossier van het vaccin zijn vastgelegd, aldus de minister.

  Van Houwelingen: “Ziet iemand een relatie tussen onze vraag en het antwoord? Ik niet!”


  Robin de Boer

  0 reacties :

  Een reactie posten